20-5-3 módszer a stresszmentes, boldog életért - Megváltoztathatja az életedet

20-5-3 módszer a stresszmentes, boldog életért – Megváltoztathatja az életedet

20-5-3 módszer a stresszmentes, boldog életért. Állandóan fáradtnak érzed magadat és nehezebben kezeled a mindennapi élet súlyát? Íme, egy szuper módszer, amellyel búcsút mondhatsz a stressznek, és ami megváltoztathatja az életedet.

20-5-3 módszer a stresszmentes, boldog életért - Megváltoztathatja az életedet

Szorongás, idegesség, fáradtság és frusztráció között ingadozol szinte minden egyes nap? Már nem tudod, hova fordulj, mit tegyél, hogy stresszmentesen élhess végre?  Itt van a 20-5-3 módszer. Tanya Denckla-Cobb amerikai tudós szerint ez a megoldás a békés lelki egészség visszaszerzésére és a boldogság felé vezető út megnyitására.

Mi a 20-5-3 szabály?

Ez a „természetpiramisnak” is nevezett módszer arra tanít, hogy a mentális egészség javítása érdekében el kell töltened egy kis időt az otthonodtól távol, lehetőleg a természetben, a friss levegőn. Minden szám megfelel a nappali, természetes fényben eltöltött minimális időnek, amely jót tesz a szervezettel, és ez orvosolja a szorongást, a depressziót vagy akár a stresszt is.

A 20-5-3 határozza meg a gyógyulásod számára kedvező percek, órák és napok számát, amely alatt érdemes elmerülni a természetben, parkokban, erdőkben, kertekben, tóparton.

20 perc, 5 óra és 3 nap

A természetes fény előnyei bizonyítottak. Tanulmányok szerint az ablakok közelében dolgozó irodisták jobban alszanak, jobbak a fizikai képességeik és jobbak az életminőségük is, mint azoknak, akik az irodai ablaktól távoli helyén ülnek. Tehát minél többet van kitéve valaki a napsugarak hatásának, annál jobb lesz a mentális egészsége.

Ennél a módszernél 20 perc az a szám, amennyit hetente legalább háromszor szabadtéri tevékenységekkel kell töltened. Tedd le a telefont és menj ki a szabadba, barátokkal, családdal, kollégákkal, ki a friss levegőre. Ez a 20 perc séta lehetővé teszi az agy számára, hogy olyan hormonokat hozzon létre, amelyek ébren tartanak. Így kevésbé érzed magadat fáradtnak és nyugodtabb leszel a mindennapok során.

Ha követed a 20-5-3 módszert, akkor minden hónapban legalább 5 órát kell tölteni a szabadban, a természetben. De ezúttal másképp, mint a 20-as szám esetén. Most meg kell szervezned a csendes elvonulást a természetbe. El kell menekülni a természetbe, például egy erdőbe vagy tóhoz, patakhoz, kertbe.  A szorongásod alábbhagy, ahogy a madarak énekelnek, és a szél átfúj a leveleken. Csak figyelj a természetre, hangokra, illatokra és a lelkedre, gondolataidra. Lélegezz mélyeket a szabadban, a friss levegőn. Töltődj fel a természetből.

Végül, a 3-as szám az az idő, amit minden évben a természetben pihenéssel kell töltened.  Ez a 3 nap az elszakadás igazi pillanatairól szól. Mindent magad mögött kell hagyni erre a 3 napra, a megszokott dolgaidat, a napi rutinokat, teendőket és egy dolgod van: magadra koncentrálni. Így ki tudod pihenni a nehézségeket, a mindennapokat és egyúttal fel is tudsz töltődni.

Miklós Edit

forrás: aufeminin.com

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük