Villámgyors takarítás és rendrakás - A szép otthon 1 perces szabálya

Villámgyors takarítás és rendrakás – A szép otthon 1 perces szabálya

Villámgyors takarítás és rendrakás – A szép otthon1 perces szabálya, amit ha betartasz rengeteg időt spórolhatsz és elégedetten nézhetsz körül a lakásban, hogy igen, rend van és nem kellett órákat tölteni a munkálatokkal. A rendrakás, takarítás villámgyors és szórakoztató lesz, ha kipróbálod ezt a remek tippet, trükköt.

Villámgyors takarítás és rendrakás  - A szép otthon 1 perces szabálya

A takarítást és rendrakást sokan igazi mumusnak tekintik, és ennek valljuk be őszintén, jó oka van. Amikor dolgozol, még home office-ban is, nehéz elegendő időt áldozni a házimunkára. Ha meg akarod csinálni, csak akkor van rá lehetőséged, amikor az egész napi munkát elvégezted. Ehhez pedig idő, energia és motiváció kell(ene), ami nem mindig van meg, főleg a sok munka után.

Van azonban egy szuper tipp a lakás tisztán tartására. Ezt is neked kell elvégezned, ez biztos, de nyugodj meg, ezúttal egy olyanról van szó, aminek tényleg van értelme. Ráadásul napi szinten alkalmazható, és tényleg nem vesz sok időt igénybe. Ezt akár a család minden tagja, még a legfiatalabbak is megtehetik a maguk szintjén és képességei szerint. 

Villámgyors takarítás és rendrakás – A szép otthon 1 perces szabálya.

Ha halogatod a rendrakást, a takarítást és az ezzel kapcsolatos feladatokat, akkor bizony előbb-utóbb ezek felhalmozódnak. Így egyre több és több elvégzendő házimunka keletkezik, és ez sokkal több időt vesz igénybe.  Az időhiány vagy a halogatás ellen jól alkalmazható az 1 perces szabály.

Ez naponta mindössze egy percet vesz igénybe. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a dolgokat menet közben végezzed el, ahelyett, hogy halogatnád addig, amíg egy csomó házimunka felhalmozódik, amit végül egyszerre és jó sok idő alatt kell elvégezned. 

Minden nap, egy percre, inkább dönts egy gyors elvégzendő feladat mellett, ahelyett, hogy halogatnád. 

Például: mosogatógépbe az evőeszközök behelyezése, mosogatás, szanaszét lévő dolgok gyors összepakolása. Vagy éppen a szőnyeg porszívózása, a csap, vagy asztal áttörlése, egy polc portörlése, ruhaszárítóról ruhák leszedése.

A gyerekekre is rábízhatsz 1-1- könnyebb apró feladatot. Például amivel játszottak tegyék vissza a helyükre, a ruhát elrakni a szekrénybe, a szennyesbe betenni a levett ruhát.

Ha a család minden tagja minden egyes nap egy 1 perces feladatot ellát, akkor a lakásban folyamatosan sokkal nagyobb rend lesz.

Egy-egy feladat itt-ott gyorsan elvégezhető. Ez pedig sokkal többet ér, mintha halogatnál mindent és végül csak fogod a fejed a nagy rendetlenség láttán. Próbáld ki az 1 perces szabályt és a rendrakás, takarítás többé nem okoz fejtörést, gondot.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

forrás: aufeminin.com, kép: stockkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük