Tudtad? Ezt a 4 dolgot tilos a hűtőben tárolni

Tudtad? Ezt a 4 dolgot tilos a hűtőben tárolni

Vannak dolgok, amiket tilos a hűtőben tárolni, mert komoly egészségügyi bajt, akár ételmérgezést is okozhatnak.

Dr. Dimple Jangda gyakran oszt meg tanácsokat a közösségi médiában azzal a céllal, hogy segítsen az emberek mindennapi életében. Most négy olyan ételt osztott meg, amelyek károsak lehetnek, ha a hűtőszekrényben tároljuk.

Tudtad? Ezt a 4 dolgot tilos a hűtőben tárolni

„Sokan nem tudják ezt, de van néhány étel, aminek nem szabadna a hűtőszekrényben lennie, és az emberek mégis még mindig beleteszik őket.” – magyarázta.

Szakemberek azt tanácsolják, hogy soha ne vásárolj hámozott fokhagymát és ne tárold soha hűtőszekrényben.

Ez azért van, mert nagyon gyorsan penészesedik. A fokhagyma felszívja a nedvességet a hűtőszekrényből, így érzékenyebb a penészre.

A hűtőszekrényben tárolt és így elfogyasztott fokhagyma szorító érzést okozhat a mellkasban, amit köhögés kísér. Ez már egy késői szakasza a mikotoxinok termelésének, amelyek a rákkal kapcsolatosak. Ezért fontos, hogy a fokhagymát hűtőszekrény helyett inkább egy száraz helyen tárold. 

A vöröshagyma nagyon hasonlít a fokhagymához, ezért nem szabad a hűtőszekrényben hagyni.

Nemcsak a félbevágott hagymát nem ajánlott, de az egészet sem, mert az magába szívja a környezetéből a baktériumokat. Kutatások kimutatták, hogy sok amerikai évente csak egyszer vagy kétszer tisztítja meg hűtőszekrényét, így az táptalaj a baktériumok számára.

A friss gyömbérnek sincs helye a hűtőben.

Ennek az az oka, hogy a penész nagyon gyorsan elkezd növekedni a gyömbéren. Bár nagyon egészséges, nem megfelelő tárolása így. A friss gyömbéren a penészképződést az alacsony hőmérséklet és páratartalom ösztönzi, ami nagyon mérgezővé teszi.

A főtt rizs az utolsó azon élelmiszerek listáján, amelyek mérgezőek lehetnek, mert gyorsan elterjed rajta a penész. tilos, de legalábbis nem ajánlott a hűtőben tárolni.

Ha a hűtőszekrénybe teszed, akkor ajánlott 24 órán belül felhasználni. Ezenkívül a főtt rizsről azt mondják, hogy képes a b.cereus nevű baktérium szaporodására, amely ételmérgezéssel járhat és igen kellemetlen, súlyos tünetekkel.

Miklós Edit

forrás: najzena.alo.rs

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük