Ha ezt látod az arcodon, komoly problémára utalhat

Ha ezt látod az arcodon, komoly problémára utalhat

15 jel az arcon, ami egészségügyi problémára utalhat. Az egészséges arcbőr könnyen felismerhető. Se nem zsíros, se nem száraz, hanem a kettő közötti állapotot jelenti. További optimális vérkeringés, puha, lágy tapintás, élettel teli állapot jellemzi. Nincsenek rajta aknék, sem pattanások és jelentősebb ráncok sem. Szép, tiszta, ragyogó.

Szervezetünk egy igazi teljes egység. Ez azt jelenti, hogy amikor valami nem működik megfelelően, akkor annak bizony nyoma van.  Főleg a bőrön látszik ez. Hiszen minden, ami a bőrünkön történik, változik, mint például a szín és a pigmentáció eltérése, furcsa pattanások, sötét karikák határozottan egy jelnek számít, ami elárul valamit tested jelenlegi egészségi állapotáról. Ezért mindig figyelned kell a jeleket, amelyeket a bőröd küld neked. 

Ha ezt látod az arcodon, komoly problémára utalhat

A szépség, az egészség belülről fakad, ezért minden, ami kívülről nyomot hagy a bőrön, fontos jelnek tekinthető. Valami megváltozott a szervezetben, életedben, életritmusodban. előfordulhat, hogy csak a kevés alvás, vagy a sok stressz okozza, de akár a helytelen táplálkozás, vagy betegség is nyomot hagyhat a bőrödön. Ha szeretnéd óvni egészségedet, figyelj a szervezeted üzeneteire, a bőröd aktuális állapotára, vagy változásaira is.

15 jel az arcon, ami egészségügyi problémára utal!

Duzzadt halánték

Ha a halánték duzzadtnak tűnik, az veseműködési zavar jele lehet, mivel a méreganyagok a szervezetben maradnak, a vesék nem megfelelően működnek. Az egészségtelen ételek, a rendszertelen étkezés és a kevés testmozgás is okozhatja ezt.

Elváltozások a homlok területén

Ha a homlok bőre vörösnek, feszültebbnek vagy esetleg sápadtabbnak tűnik, az az anyagcserezavarok jele lehet. Gyulladt epehólyag vagy veseműködési zavar is lehet a probléma gyökere. 

Szem körül sárgás szín

A szem körüli sárgás duzzanat a nem jó koleszterinszintet is jelezheti.

Változások a szem alatti területen

A szem alatti sötét karikák és táskák gyakran a stressz és az alváshiány jelei. Ha azonban a szem alatti bőrelváltozások még egy kiadós alvás után sem múlnak el, akkor nagyobb pszichés stressznek lehetsz kitéve, mint azt elképzelnéd. Ezenkívül ez arra is utalhat, hogy túl sokat vagy túl keveset eszel, ráadásul nem túl egészséges élelmiszereket, így az anyagcseréd nem működik megfelelően.

Változások a felső szemhéj területén

Ez a terület tükörképe a tested és az elméd energiaállapotának. Így közvetlenül kapcsolódik a lépnek nevezett belső szervhez, amely felelős az erős immunrendszerért és a fehérvérsejtek – leukociták – tárolásáért. A felső szemhéjak vörössége vagy duzzanata lépproblémák következménye lehet. 

Állkapocs környékén mitesszerek, pattanások

Ez hormonváltozásokra, hormonproblémákra utalhat. A pajzsmirigy nem megfelelő működését is jelezheti, érdemes utánajárni.

Változások az arc alsó részén

Az elszíneződés ezen a bőrterületen azt jelentheti, hogy túl sokat eszel, vagy túlterheled a gyomrodat az étkezések során. 

Duzzanatok, foltok

Az arc alsó részén lévő duzzanatok és foltok annak jelei lehetnek, hogy allergiás vagy bizonyos élelmiszerekre vagy ételintoleranciád van.

Szőrösödés az arcon

Ha hirtelen szaporodni kezdenek az arcon és főleg az állon a bosszantó, nem kívánatos szőrszálak, akkor az hormonális problémákat jelezhet, vagy egyik tünete lehet például a PCOS-nek, vagy IR-nek is.

Változások az arc felső részén

A megereszkedett bőr, a kitágult pórusok vagy az arc felső részének szürkés elszíneződése a túlterhelt tüdőre utal. Ezek a tünetek leginkább erős dohányosoknál és 40 év felettieknél fordulnak elő. 

Változások az orr hegyén

Nagyon valószínű, hogy az orr vöröses lesz, ha beteg vagy és náthás, azaz folyik sokat az orrod, azonban ha az orrhegyed huzamosabb ideig piros, az azt jelentheti, hogy szívproblémáid lehetnek, és mielőbb keressed fel orvosodat. 

Piros folt pillangó alakban az arcon

Ha az arcon és az orron, pirosas, kissé hámló folt jelenik meg és nem múlik, akkor az autoimmun betegségre utalhat, például lupusra.

Változások a bőrön az orr és a száj között

Ha foltokat és ráncokat észlelsz ezen a területen, az annak a jele lehet, hogy mostanában sok pszichés stressz ér. A megváltozott ösztrogénszint hatással van, ami leginkább az orr alatti területen tükröződik.

Állandóan száraz és/vagy sebes száj

Ez komoly hormonproblémákat, vitaminhiányt is jelezhet, de akár a Candida-fertőzés egyik tünete is lehet.

Változások a bőrön az áll területén

Az állon lévő foltok, ráncok és pattanások az alhasi szervek működési zavarának jelei lehetnek. Ezenkívül a „kiálló áll” a férfiak esetében a prosztata megnagyobbodását jelentheti. A nőknél ez annak a jele is lehet, hogy a nőnek menstruációs ciklusa van éppen, és mindez a megváltozott hormonszintnek köszönhető. 

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük