Finom kenyér 5 alapanyagból, gyorsan egyszerűen

Finom kenyér 5 alapanyagból, gyorsan egyszerűen

Kövess és oszd meg:

Finom kenyér 5 alapanyagból, gyorsan egyszerűen

8 éve sütöm a kenyeret az alapreceptből. Soha, de soha nem lehet megunni. Kisfiam gluténérzékeny, de kezdettől fogva tudom, hogy ez miatt semmilyen hátrány nem érheti és soha nem kell semmilyen ételt (sem) nélkülöznie. Megoldjuk, csak másképp. Ez így megy lassan 8 éve.

Azért írtam, hogy 8 éve sütöm így a kenyeret, mert a diagnózis után millió receptet, verziót kipróbáltam, mindent a különböző receptek szerint csináltam és soha nem sikerült semmi.

Tegnap ezt a kenyérkét alkottuk a gyerekekkel. Van egy lányom is, ő laktózérzékeny. Imádja az „anya-kenyeret” ő is. Így nevezik ezt a kenyeret….

Olyan illat van, mint egy pékségben, akárhányszor is készül otthon ez a kenyér. Finom, puha, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, másnap is fantasztikusan ehető, ízletes.

Gluténmentes kenyér hozzávalók:

  • 1 bögre = 225 gramm
  • 2 bögre  Schar Mix B
  • 1 csomag szárított Budafoki élesztő
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
  • 1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>

Jó étvágyat!

Ha kipróbáltad a receptet, bátran küldd el nekünk itt vagy a Facebookon az elkészült finomságról a fotót. A beküldők között év végén kisorsolunk egy Schar Mix B lisztkeveréket! *Nem reklám, nem promóció!

Miklós Edit

Kövess és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük