Így készül a gluténmentes kenyér - Csak 5 alapanyag kell hozzá

Így készül a gluténmentes kenyér – Csak 5 alapanyag kell hozzá

Így készül a gluténmentes kenyér – Csak 5 alapanyag kell hozzá.

8 éve sütöm már a mindennapi a kenyeret az alapreceptből. Soha, de soha nem lehet megunni. Kisfiam gluténérzékeny, de kezdettől fogva tudom, és eszerint is élek, hogy ez miatt semmilyen hátrány nem érheti és soha nem kell semmilyen ételt (sem) nélkülöznie. Megoldjuk, csak másképp. Más alapanyagból. Mindent itthon sütve. Ez nem hátrány… Ez nem lemondás. Ez egy másfajta élet. Ez így megy 8-9 éve már.

Azért írtam, hogy sok-sok éve sütöm így a kenyeret, mert a diagnózis után millió receptet, verziót kipróbáltam, mindent a különböző receptek szerint csináltam és soha nem sikerült semmi. De tényleg nem. Ekkor jöttem rá, hogy ezt el kell engednem. Itt az ideje az igazi saját próbálkozásoknak. Nem akarok hosszú, sok összetevős receptet. Olyat szeretnék, ami szinte mindenhez jó, max kicsit kell variálni rajta, de az alap mindig ugyanaz.

A minap ezt a kenyérkét alkottuk a gyerekekkel. Imádja az „anya-kenyeret” mindkét cöliákiás gyermekem. Így nevezik ezt a kenyeret….

Így készül a gluténmentes kenyér - Csak 5 alapanyag kell hozzá

Olyan illat van, mint egy pékségben, akárhányszor is készül otthon ez a kenyér. Finom, puha, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, másnap is fantasztikusan ehető, ízletes.

Gluténmentes kenyér hozzávalók:

  • 1 bögre = 225 gramm
  • 2 bögre  Schar Mix B
  • 1 csomag szárított Budafoki élesztő
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
  • 1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>

Jó étvágyat!

Ha kipróbáltad a receptet, bátran küldd el nekünk itt vagy a Facebookon az elkészült finomságról a fotót. A beküldők között év végén kisorsolunk egy Schar Mix B lisztkeveréket! *Nem reklám, nem promóció!

Miklós Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük