Ha ezt látod az arcodon, az nem jelent túl jót

Ha ezt látod az arcodon, az nem jelent túl jót

Mi okozhatja a felnőttkori pattanásokat? Irritáló és fájdalmas, nem csoda, hogy az arcodon lévő akné sokat ronthat az  önbizalmadon. Azok, akik életük során pattanásoktól szenvednek, tudják, mennyire frusztráló, ha valaki kéretlen tanácsokkal lát el, hogy mossuk le többször az arcunkat, étkezzünk egészségesebben, vagy hagyjuk a foltokat sminkmentesen – de sajnos ez nem ilyen egyszerű! A felnőttkori pattanások okait érdemes megismerni ahhoz, hogy kezelni tudjuk a problémát.

Ha ezt látod az arcodon, az nem jelent túl jót

A valóság az, hogy az arcodon az akné egy összetett bőrbetegség.

Ez személyenként változik, és gyakran bőrgyógyász szakorvosi kezelését igényel. A felnőttkori pattanások problémájával mindenképpen foglalkozni kell.

De a jó hír az, hogy manapság a kezelések megfelelő kombinációjával még a súlyos esetek is jelentősen javíthatók.

„Számos tényező járul hozzá a felnőttkori pattanások kialakulásához, de a fő tényező a genetikai hajlam.” – mondja Dr. Stefanie Williams, klinikai bőrgyógyász.

„A nem megfelelő bőrápolás és a hormonális ingadozások (a menstruáció, a tabletta elhagyása és a stressz) fellángolásokat okozhatnak az arcodon, de csak akkor, ha genetikailag hajlamosak vagyunk rá.”

És ha azon tűnődsz, hogy a bőrödet befolyásoló étrend vajon mítosz-e, akkor erre is megadjuk a választ!

„Az étel befolyásolhatja – magyarázza Williams –, de a legtöbb ember számára nem olyan releváns, mint azt gyakran gondolják. A túl sok cukor vagy a  keményítőtartalmú élelmiszerek súlyosbíthatják a meglévő pattanásokat az arcodon, de valakinek, aki  genetikailag nem hajlamos rá, annak lehet “bűnös” étrendje  és emellett tiszta bőre.”

Kovács Alexa

Forrás: helathy-magazine.co.uk

Facebook oldal: ITT>>>

kép: stockkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük