Ha halálról álmodtál, készülhetsz a drámai változásokra - Ezt jelenti pontosan

Ha halálról álmodtál, készülhetsz a drámai változásokra – Ezt jelenti pontosan

Te miről álmodtál? Szépről, jóról, vagy esetleg rosszról? Mindenkiben benne van ébredés után a gondolat, hogy álmodtunk erről, álmodtunk arról. Szinte mindig keressük az összefüggéseket az álmaink és az életünk között. Vajon mi mit jelenthet? A halál témája különösen sok embert foglalkoztat, hiszen a közhiedelemben az terjedt el, hogy a halál az álomban, halált hoz az életben is. De ez tévhit!

Ha halálról álmodtál, készülhetsz a drámai változásokra - Ezt jelenti pontosan

Az álmok szimbolikájában a halál nem halált jelent, hanem fontos változást, átalakulást, újjászületést és ezért megújulást is. Szünetet, véget is idézhet, vagy átmenetet egyik állapotból a másikba. Tehát a pszichológiában például egy véget ért kapcsolat „gyászáról”, vagy egy gyermek utáni vágyról beszélhetünk. De a halálnak ez az álomszerű szimbolikája egy költözés, élethelyváltás vagy szakmai váltás formájában is megjelenik. A lényeg a változáson van.


Ha halálról álmodtál, az elszakadást is jelent, magunk mögött hagyunk egy részt a múltban. Valami régit lezársz, valami újat elkezdesz.

Sok pszichiáter és pszichoterapeuta szerint az álomban bekövetkezett halál nem jelent rossz hírt, ahogy egyesek szeretik mondani!

De nézzük pontosan mit is jelenthet az, ha halálról álmodtál. Ez ugyanis sokféleképpen megjelenhet álmaidban.

A saját halálodról álmodtál?

Láttad magad holtan, a tested ott hever? Szakemberek szerint ez nagyon ritka helyzet.

Erről álmodni nagy átalakulást, hatalmas személyes változást, és az ettől való félelmet is jelentheti. Azt is, hogy le kell zárnod a múltat, felejts el egy viselkedést vagy érzést, amelynek már nincs oka létezni. Tristan Moir, az álomnyelv szakértője szerint: „Ezek  az álmok nagyon pozitívak.

Egy olyan ember haláláról álmodtál, akit nagyon szeretsz

Ne ijedj meg, de álmod nem sok jót ígér!  Carl Jung szerint ez egy átmenetet jelent, például egy intenzív kapcsolat elvesztése miatti gyászt. Vagy egyszerűen csak a kapcsolat megújulását jelzi. A hangsúly itt is a lezáráson, újrakezdésen van. A drámai fordulaton. A lélek változásán.

Egy szeretted vagy rokonod haláláról álmodtál

Ez azt jelentheti, hogy a személy által kibocsátott energia megváltozik a szemedben. Másképp fogsz ránézni erre az illetőre és másképp is fogod őt látni. Egy közeli családtag halála szakítást jelez, lezárást és ezzel együtt új fejezetet.

Visszatért egy halott?

Ha álmodban megtapasztalod egy halott ember visszatérését, az természetesen nem jelenti azt, hogy ez az elhunyt személy feltámad! Álmaid azonban üzennek valamit: valószínűleg szeretetre és lelki támogatásra van szükséged. Az a személy, akiről álmodtál, általában őrangyalként tér vissza, őrangyalként van jelen, hogy segítsen neked. Ha ez a szellem valójában nem olyan személy, akit életed során kedveltél vagy konfliktus volt köztetek, de felbukkan álmodban, ez azt jelentheti, hogy mostantól az elméd és a lelked végre békében van ezzel a személlyel. Megbékéltél. Ő is.

Egy gyerek halála

Bármennyire is szörnyűnek tűnik ez az álom, szimbolikája a gyermekkori részedre hat. Lehet, hogy elvesztettél egy részt abból a gondtalanságból vagy kreativitásból, ami nagyon jellemző a gyerekekre? Vagy egyszerűen újra életre hívod a benned lévő gyermeket? Vagy egy olyan szakasz jön az életedbe, amikor gyermekként tudsz újra örülni? Egyesek szerint gyermek érkezését is jelentheti. Gyermek, unoka születését.

Egy ismeretlen ember haláláról álmodtál

Ez gyakran tükrözi önmagad egy részét, méghozzá azt a részt, amelyik korábban elmenekült valamilyen gond, akadály elöl. Ez is fordulatot jelent. Ez a komplexus, vagy akadály, ami gátolt eddig, már nem lesz része az életednek, végleg le tudsz vele számolni.

Egy biztos, halálról álmodni, mindig elgondolkodtató. Ahogy az is biztos, hogy szakemberek szerint az a személy, aki sokszor álmodik (bármiről), tovább fog élni.

Miklós Edit

forrás: aufeminin.com

kép: stockkép

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük