6 bivalyerős, egyszerű módszer az immunrendszer erősítésére

6 bivalyerős, egyszerű módszer az immunrendszer erősítésére

Még mindig sok a megbetegedés, ezért az immunrendszer megerősítésének kiemelt szerepe van. Most 6 egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony módszer következik, ami sokat segíthet, ha el szeretnéd kerülni a betegségeket télen is.

Az életmód egyszerű változtatásai nagy hatással lehetnek az immunrendszerre, sokat segíthetnek az egészségügyi állapotodon. Figyelni kell a saját testedre, a jelekre és erősíteni kell magadat kívülről, belülről is. Az immunrendszerünk állapotát a mindennapi szokásaink, étkezésünk, testmozgásunk, alvásunk is befolyásolhatja. Ha ezeken javítunk, akkor a betegségek kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenthetjük.

8 hatásos módszer az immunrendszer erősítésére

Sport

Itt a hangsúly a rendszerességen van. Válaszd ki azt a sportot, ami nem nyűg neked, hanem örömmel végzed nap, mint nap. Ez energiákat szabadít fel, megdolgoztat és erősít is. Ráadásul csökkenti a stresszt, fokozza az éberséget.

Fermentált élelmiszerek

A bél egészsége szorosan összefügg az immunrendszer erősségével. Egy kísérlet azt mutatta, hogy a azok, akik rendszeresen fogyasztottak fermentált élelmiszereket, azoknál 27 százalékkal csökkentek a tünetek, ha légúti betegségben szenvedtek.

Ne hagyd ki a reggelit

A reggeli beindítja az anyagcserét , ami a jó immunitás kulcsa. Kerüld a cukros ételeket. De a tojás reggelire például jó választás, hiszen gazdag A-, B-12-vitaminban és szelénben, amelyek az immunrendszer egészségét is megőrzik.

Aludj eleget

Az alvás létfontosságú, nem csak a szövetek helyreállítása és a test pihenése miatt, hanem a mentális fáradtság megszüntetése miatt is. Rendszeres alvási ciklusra van szüksége, amely nagyjából ugyanabban az időben kezdődik és ér véget, ez mély és kiadós, de a nap folyamán is érdemes beiktatni egy rövidke, ugyanakkor értékes pihenőt.

Igyál elég vizet

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy igyál elég folyadékot, lehetőleg vizet. Napi 2 literrel mindenképpen kell.

D-vitamin

A D-vitamin hiánya elnyomhatja a fertőzések elleni küzdelem képességét. Fogyassz megfelelő étrend-kiegészítőt, hogy megkapja a szervezeted a szükséges és teljes D-vitamin ellátást.

De reggelente először is ki kell menni a szabadba, amikor a napfény hatására a szervezet az esszenciális D-vitamint termeli. Feltöltődik a szervezeted, a lelked is napsugaraktól. A napfény a testet is felébreszti, javítja a hangulatot és az általános jólétet.

Miklós Edit

Facebook oldalunk: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük