Tudtad? Ennek a 6 ételnek soha nem jár le a szavatossága

Tudtad? Ennek a 6 ételnek soha nem jár le a szavatossága

Tudtad? Ennek az 6 ételnek soha nem jár le a szavatossága.

Tudtad? Ennek a 6 ételnek soha nem jár le a szavatossága

Tudtad? Ennek az 6 élelmiszernek, ételnek, alapanyagnak soha nem jár le a szavatossága. A magas árak mellett ez igen fontos információ. A pazarlást és a pénzkidobást is vissza tudjuk szorítani, ha tudjuk mire érdemes figyelni. Ugyanis sokszor azonnal kidobjuk azt az élelmiszert, aminek a lejárati ideje eljött. Érdemes odafigyelni, hiszen van, amit tényleg azonnal ki kell dobni és fokozott éberséggel kell ügyelni ezeknek a frissességére. Gondoljunk csak például a húsra, tojásra, halra, felvágottakra.

Azonban léteznek olyan ételek is, amelyek soha nem járnak le, és ez jó hír a pénztárcádnak. 

Méz – soha nem jár le a szavatossága


„A méz számos természetes antibiotikumból áll, amelyek lehetetlenné teszik a lejárati folyamatot.” – magyarázza a természetgyógyász. Az idő múlásával megváltoztathatja a színét és kikristályosodhat, de biztonságosan fogyasztható. Ha a méz kristályosodik, csak helyezd a nyitott üveget meleg vízbe, és keverd addig, amíg a kristályok fel nem oldódnak.


Fehér ecet


Rengetegen szeretik a fehér ecetet. Savanyúsága miatt lejárati idő nélkül fogyasztható. Valóban többfunkciós étel, főzéshez is használható, és tökéletes természetes tisztítószer is.


Cukor


Nem romlandó . „A baktériumok nem táplálkoznak cukorral.” – jegyzi meg a szakember. De ügyelj arra, hogy jól tárold, mert idővel megkeményedhet. Légmentesen záródó edényben tartsd, hogy távol tartsa a rovarokat és a nedvességet.


Rizs


Jó hír a rizs szerelmeseinek. A jázmin, a basmati, a fehér, a vadrizs is száraz helyen, páratartalom nélkül, légmentesen záródó csomagolásban vagy edényben tárolva a lejárati idő után is még évekig eltartható. Ugyanez vonatkozik a száraztésztára is. Ez utóbbinak azonban az íze az idő múlásával kevésbé lesz kellemes lehet, akárcsak az állaga. A barna rizzsel kapcsolatban azonban nincs szerencséd. A magasabb olajtartalma avassá teszi, ha lejárt, nem tudod tovább tartogatni, sem elfogyasztani.



Ásványi termék, amelynek élettartama korlátlan.

Miklós Edit

forrás: huffpost.com, aufeminin.com, olga_la_naturopath Tik-Tok oldala

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük