A 9 éves cukorbeteg kislány életét a hős szolgálati kutya mentette meg

A 9 éves cukorbeteg kislány életét a hős szolgálati kutya mentette meg

A 9 éves cukorbeteg kislány életét a hős szolgálati kutya mentette meg. A nem mindennapi, csodálatosan végződő történet szinte pillanatok alatt bejárta az egész világot.

A 9 éves cukorbeteg kislány életét a hős szolgálati kutya mentette meg

Egy virginiai család kutyáját hősnek kiáltották ki világszerte, miután megmentett egy 9 éves, cukorbeteg kislányt, aki súlyos állapotba került. Az eset még tavaly novemberben történt.

Spy, aki képzett cukorbeteg-szolgálati kutya, egyik este riasztotta Shannon Boggst és férjét, miközben otthonukban éppen tévét néztek. Az emeleten a lányuk, aki 1-es típusú cukorbetegségben szenved, mélyen aludt az ágyában. És bár teljesen első ránézésre senki nem mondta volna meg, hogy nagy a baj. A vércukorszintje azonban egyik pillanatról a másikra kiugróan magasra szökött fel alvás közben.

Az egész helyzetet az anyuka kamerával rögzítette.

a kutya, pontosan ahogy kiképezték az ilyen esetekre, jelzett a szülőknek. Amikor Shannon és férje ellenőrizték Raelynn vércukorszintjét, az 338 mg/dl volt. A bostoni Beth Israel Lahey Health Joslin Diabetes Center szerint a cukorbetegek normális cukorszintje lefekvés előtt 90 és 150 mg/dl között van.

„A kutya MINDIG tudja! Még akkor is, amikor alszik a gyermek.” – írta Shannon az Instagramon megosztott videóhoz. „Ez a kutya nagy áldás a családunknak! Nem is lehetünk hálásabbak.”

A kislány az eset idején influenzás volt, köztudott, hogy a betegség magas vércukorszintet is okozhat. A 9 éves, folyamatos glükózmérőt viselő lánynak egy új monitorja is volt, amely még kalibrált, így nem ellenőrizték a vércukorszintjét. De Spy-nek, a hős kutyának köszönhetően nem történt tragédia. Az eb jelzése után a szülők időben tudtak cselekedni, ellátták a kislányt és megkapta a szükséges orvosi segítséget is.

Facebook oldal: ITT >>>


forrás: littlethings.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük