Gluténmentes sajtos rúd alapreceptből - Villámgyorsan elkészül

Gluténmentes sajtos rúd alapreceptből – Villámgyorsan elkészül

Utolsó frissítés: 2024-02-04

Gluténmentes sajtos rúd alapreceptből – Villámgyorsan elkészül.

Ez a gluténmentes sajtos rúd a család egyik nagy kedvence. Villámgyorsan elkészül, mindig jól sikerül. Illatos, finom, kissé ropogós. Meg sem tudom számolni hányszor készítettük már el. A legjobb benne az, hogy soha, de soha nem lehet megunni.

Gluténmentes sajtos rúd hozzávalók:

  • 1 bögre = 225 gramm
  • 2 bögre  Schar Mix B
  • 1 csomag szárított Budafoki élesztő
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
  • fél bögre meleg víz +  fél bögre langyos tej még egy kevés, ha igényli a tészta – ha TEJMENTES diétát kell tartanod, CSAK vizet hasznáéj, működik úgy is
  • 1 tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • reszelt sajt (TEJMENTES diéta esetén Violife vagy bármilyen sajthelyettesítő.

TAM Story

Sok-sok éven át kellett a kisfiamnak tejmentes diétát IS tartania, nekünk a Violife nagyon bevált anno. Ez a rudacska is fenségesen jó vele. Mi a simát, a mozzarellás és az olvadós verziót szerettük a legjobban.)

Elkészítés:

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>

Jó étvágyat!

Ha kipróbáltad a receptet, bátran küldd el nekünk itt vagy a Facebookon az elkészült finomságról a fotót. A beküldők között év végén kisorsolunk egy Schar Mix B lisztkeveréket! *Nem reklám, nem promóció!

Miklós Edit

https://taplalekallergiamagazin.hu/2023/01/14/glutenmentes-fank-recept/

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük