Diabétesz világnap - Ingyenes családi programok 19-én

Diabétesz világnap – Ingyenes családi programok 19-én

Az ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadás mellett számos különleges programmal várják az érdeklődőket az Egy Csepp Világnapon november 19-én a budapesti MOM Sportban.

    A szervezők közleménye szerint a nemzetközi diabétesz világnaphoz kapcsolódó egész napos ingyenes családi programon a gyerekeket bátorságpróbával és „állati jó” játékokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert standja.

Idén is megnyílik a Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüssmackókat gyógyíthatnak orvostanhallgatókkal együtt.

A KiDS és TEENS Birodalomban a kisiskolásokat teszik próbára. Méghozzá koseszközök és hagyományos játékok segítségével, míg a legkisebbeknek a Mesekert-interaktív játszóház és az ingyenes ugrálóvár nyújt önfeledt perceket.


    Mint írták, az Egy Csepp Világnap színpadán népszerű műsorvezetők – Barabás Éva, Erős Antónia, Rábai Balázs – interaktív talkshowkban szakorvosokkal beszélgetnek az egészségmegőrzésről.


    A zenei programról a kicsiknek az Alma Zenekar és a Kolompos Együttes gondoskodik. Míg a felnőtteknek a The Voice Magyarország tehetségkutató műsor döntősei és a Varga Feri-Balássy Betty páros zenél.


    „Az ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon bárki megméretheti egyebek mellett a vércukorszintjét, a vérnyomását, ellenőriztetheti látását, a férfiak a prosztatájuk egészségéről is képet kaphatnak egy csepp vér alapján, valamint szakembertől bőrgyógyászati, diabetológiai, táplálkozási, vese és fogászati tanácsokat kérhetnek a látogatók.” – emelik ki a közleményben.


    Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Erős Antónia vezetésével 15 órakor indul a hagyományos diabétesz séta.

Amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi harminc perc mozgással már sokat lehet tenni a kettes típusú diabétesz megelőzéséért.

Továbbá hangsúlyozzák, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

MTI

Facebook oldal: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük