5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

 

„A hagymafélék a hazai, tradicionális ételeink kötelező elemei. A bélflóra szempontjából igazán értékes anyagot, inulint tartalmaznak, de antioxidánsokban is gazdagok, így az immunrendszerünkre is pozitív hatást gyakorolnak.” – fogalmaz Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa.

 

5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani
5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

Csökkenti a vércukorszintet

A vöröshagymában található króm bizonyítottan csökkenti az vércukorszintet, a
glükózszintet, javítja a glükóztoleranciát, és segít csökkenteni a koleszterinszintet is.
Jótékony hatással van továbbá a gyomor- a bélrendszer egészségére is. Egy fej vöröshagyma a felnőttek számára ajánlott napi króm bevitel 20%-át fedezi.

Magas antioxidáns tartalom

A vöröshagyma nagyon gazdag flavonoidokban, flavonoid típusú antioxidánsokban,
amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, és olyan betegségek megelőzésében is jó
szolgálatot tehetnek, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Támogatja az immunrendszer optimális működését

A vöröshagyma bővelkedik prebiotikumokban, amelyek segítenek megőrizni az
egészséges bélflórát, és így hozzájárulnak az immunrendszer optimális működéséhez.

Jót tesz a csontoknak

A vöröshagyma a csontok egészségét is javítja, rendszeres fogyasztása mérsékli
a csontritkulást.

Gyulladáscsökkentő vitaminbomba

A vöröshagyma számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a C-vitamin, a
kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a magnézium, a vas, a réz, a cink mellett megtalálható benne a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-vitamin, valamint a folsav és a biotin is. Javítja a szív- és
érrendszer egészséget, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

+1 tipp

Ha nem merünk vöröshagymát enni, mert tartunk a kellemetlen szagától, akkor
próbáljuk ki, hogy elrágunk egy friss petrezselyemszárat!

5 ok, hogy miért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

 

„A hagymafélék a hazai, tradicionális ételeink kötelező elemei. A bélflóra szempontjából igazán
értékes anyagot, inulint tartalmaznak, de antioxidánsokban is gazdagok, így az immunrendszerünkre is pozitív hatást gyakorolnak.” – fogalmaz Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa.

Csökkenti a vércukorszintet

A vöröshagymában található króm bizonyítottan csökkenti az vércukorszintet, a
glükózszintet, javítja a glükóztoleranciát, és segít csökkenteni a koleszterinszintet is.
Jótékony hatással van továbbá a gyomor- a bélrendszer egészségére is. Egy fej vöröshagyma a felnőttek számára ajánlott napi króm bevitel 20%-át fedezi.

Magas antioxidáns tartalom

A vöröshagyma nagyon gazdag flavonoidokban, flavonoid típusú antioxidánsokban,
amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, és olyan betegségek megelőzésében is jó
szolgálatot tehetnek, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Támogatja az immunrendszer optimális működését

A vöröshagyma bővelkedik prebiotikumokban, amelyek segítenek megőrizni az
egészséges bélflórát, és így hozzájárulnak az immunrendszer optimális működéséhez.

Jót tesz a csontoknak

A vöröshagyma a csontok egészségét is javítja, rendszeres fogyasztása mérsékli
a csontritkulást.

Gyulladáscsökkentő vitaminbomba

A vöröshagyma számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a C-vitamin, a
kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a magnézium, a vas, a réz, a cink mellett megtalálható benne a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-vitamin, valamint a folsav és a biotin is. Javítja a szív- és
érrendszer egészséget, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

+1 tipp

Ha nem merünk vöröshagymát enni, mert tartunk a kellemetlen szagától, akkor
próbáljuk ki, hogy elrágunk egy friss petrezselyemszárat!

5 ok, hogy miért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

 

„A hagymafélék a hazai, tradicionális ételeink kötelező elemei. A bélflóra szempontjából igazán
értékes anyagot, inulint tartalmaznak, de antioxidánsokban is gazdagok, így az immunrendszerünkre is pozitív hatást gyakorolnak.” – fogalmaz Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa.

Csökkenti a vércukorszintet

A vöröshagymában található króm bizonyítottan csökkenti az vércukorszintet, a
glükózszintet, javítja a glükóztoleranciát, és segít csökkenteni a koleszterinszintet is.
Jótékony hatással van továbbá a gyomor- a bélrendszer egészségére is. Egy fej vöröshagyma a felnőttek számára ajánlott napi króm bevitel 20%-át fedezi.

Magas antioxidáns tartalom

A vöröshagyma nagyon gazdag flavonoidokban, flavonoid típusú antioxidánsokban,
amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, és olyan betegségek megelőzésében is jó
szolgálatot tehetnek, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Támogatja az immunrendszer optimális működését

A vöröshagyma bővelkedik prebiotikumokban, amelyek segítenek megőrizni az
egészséges bélflórát, és így hozzájárulnak az immunrendszer optimális működéséhez.

Jót tesz a csontoknak

A vöröshagyma a csontok egészségét is javítja, rendszeres fogyasztása mérsékli
a csontritkulást.

Gyulladáscsökkentő vitaminbomba

A vöröshagyma számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a C-vitamin, a
kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a magnézium, a vas, a réz, a cink mellett megtalálható benne a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-vitamin, valamint a folsav és a biotin is. Javítja a szív- és
érrendszer egészséget, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

+1 tipp

Ha nem merünk vöröshagymát enni, mert tartunk a kellemetlen szagától, akkor
próbáljuk ki, hogy elrágunk egy friss petrezselyemszárat!

Facebook oldal: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Kenyér-pizza recept – Ne dobd ki a megmaradt kenyeret

Forrás: Európai Friss Csapat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük