Így állíthatod meg a hasmenést + 3 bevált népi gyógymód

Így állíthatod meg a hasmenést + 3 bevált népi gyógymód

Így állíthatod meg a hasmenést + 3 bevált népi gyógymód.

Hasmenés alatt nem szabad enni semmit, ami cukrot és tejzsírt tartalmaz. Kerüld az alkoholt, a fűszereket, tejet. Az a legjobb, ha 1 napig koplalsz, hogy tudjanak távozni a méreganyagok, kórokozók.

A hasmenést csillapító készítményekhez is éppen ezért csak a legvégső esetben érdemes nyúlni. Aminek ki kell jönni, az jöjjön ki, így van a legnagyobb esély a gyors javulásra.

Egyél pirított kenyeret, száraz kekszet, főtt rizst és húslevest, illetve igyál sok folyadékot, de apránként, azaz sokszor keveset.  

A sós vízben főtt burgonya és különböző párolt zöldségek is segíthetnek, illetve a banán is szépen megfogja a székletet.

Emellett pedig léteznek népi gyógymódok is, amik segíthetnek a hasmenés megállításában.

Reszelt alma – ez is egy bevált népi gyógymód

Az almát lereszeljük és egy órát állni hagyjuk. Megváltoztatja a színét az alma, de ez nem számít. Edd meg és rendbe hozza a gyomrod.

Fekete kávé

Ősidők óta ismert, hogy a kávé képes megállítani a hasmenést. De érdemes feketekávét (őrölt kávéból) használni. Fogyassz egy teáskanál frissen főtt fekete kávét éhgyomorra, vagy keverd össze egy kevés citromlével, majd ihatod is Azonnali megkönnyebbülést fogsz érezni.

Teák, amelyek segítenek

Egyes teák is hatásosak hasmenés esetén. Igyál naponta többször kamilla-, mályva-, kökény-, csipkebogyó-, menta- vagy szederteát. Segít enyhíteni a gyomorpanaszokat és erősíti a szervezetet.

Fontos a kiszáradás elkerülése. Igyál sokszor keveset.

A természetes gyógymódok használata előtt konzultálj az orvossal illetve  ha a hasmenés nem múlik és tovább tart néhány napnál, mellette magas láz, esetleg véres, vagy nyákos széklet és erős hasi görcs is jelentkezik, azonnal orvoshoz kell fordulni!

Miklós Edit

forrás: najzena.alo.rs

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük