Rongyos leves - A régmúlt finomsága ma is hódít

Rongyos leves – A régmúlt finomsága ma is hódít

Rongyos leves – A régmúlt finomsága ma is hódít.

Rongyos leves, ami gyorsan elkészül, tápláló és nagyon finom.

Ami kell hozzá:

húsleves

vaj

tojás 3-4 darab

rizsliszt

szerecsendió

gyömbér

bors

gluténmentes zsemle + vaj

Elkészítés:

Lábosban kevés vajon kissé pirítsuk meg a vajat, majd szórjuk rá a rizslisztet és barnítsuk meg sűrű kavargatás mellett.

Mehet rá a húsleves.

Ízesítsük a fűszerekkel.

Amikor forr, üssük bele a tojásokat. Fontos, hogy nem kell felverni a tojást. Hanem azonnal a lábosba üsd bele. A tojások szét fognak foszlani és pont úgy fognak kinézni, mint a rongydarabok. Innen ered a leves neve.

A zsemlét vajban pirítsuk meg. De ezt a lépést ki is hagyhatod, ha akarod. enélkül is finom. Lehet bele tenni tésztát, vagy kevés főtt zöldbabot is akár, sőt egy kanál tejföllel is fel lehet dobni.

Bátran használd a fantáziádat.

Erre szedjük a levest.

Finom, tápláló leves.

Jó étvágyat!

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük