Házi bagett készítése, lépésről-lépésre - Olcsóbb, mint a bolti

Házi bagett készítése, lépésről-lépésre – Olcsóbb, mint a bolti

Házi bagett készítése, lépésről-lépésre – Olcsóbb, mint a bolti

Házi bagett gluténmentesen? Nem kell megijedni, ha egyszer kipróbálod többé már nem akarod másképp elkészíteni. Gyors, egyszerű receptet hoztunk, melyet igazán könnyű lesz követni. Alig pár hozzávalóra lesz csak szükség és anyagilag sem megterhelő.

A házi bagett illatos, puha, nagyon finom. Miközben sül, elképesztően jó illat lesz a lakásban. Mintha egy pékségben lennénk.

Évek óta sütjük az alaprecept alapján a házi bagettet. IS. Szinte az összes gluténmentes lisztkeverékkel kipróbáltuk már, működött is, de a legfinomabb, legpuhább, legigazibb a Schar Mix B-ből készül szerintünk. Persze ez ízlések és pofonok kérdése, próbáld ki te is, hogy melyik lesz a te célliszted.

8 éve sütjük így és elmondhatom, nem untuk meg. A gluténérzékeny kisfiam és lányom szerint ez a legfinomabb bagett a világon.

Hozzávalók:

  • 1 bögre = 225 gramm
  • 2 bögre Schar Mix B
  • 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
  • 1 csomag szárított Budafoki élesztő
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
  • 1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>

Jó étvágyat!

A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.

Én nem javítgatom a képeket, nem teszem extra szép háttérbe, környezetbe, ez a bagett tényleg ilyen. Mert szerintem ez a lényeg. Amilyen tényleg. Nem vonom el a figyelmet sem képszerkesztéssel, nem hosszú időn át tartó extra szép háttérben elbújó étel képek készítésével.

NEM!!!

Ez olyan, amilyen egy átlagos háziasszony konyhájában készül. Sütés után, még a sütőpapíros tepsin.

Szinte érzem az illatát…

Miklós Edit

Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük