Ilyen károkat okoz a szervezetedben, ha túl sok cukrot eszel

Ilyen károkat okoz a szervezetedben, ha túl sok cukrot eszel

Egy kis cukor kellemes, de túl sok belőle ártalmas lehet a szervezet számára. Nem is igazán tudhatjuk pontosan azt, hogy mennyi cukrot fogyasztunk pontosan egy nap folyamán, mert olyan sok bolti élelmiszerben van rejtve, hogy azt nem is gondolnánk.

A túl sok cukor fogyasztása meglehetősen súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. 

Ha észleled a következő 7 jel bármelyikét, akkor el kell kezdened hallgatni a testedre, a szervezeted jelzéseire, és csökkentened kell a cukor bevitelét.

1. Gyorsan öregszel

A cukor negatív hatást gyakorol a bőrre, beleértve a kollagént, az elasztint és a bőrfehérjéket. Ha túl sok cukrot eszel, valószínű, hogy korai öregedést, ráncokat látsz a tükörben. A szervezet gyulladása elkezdődik és ekcéma is kialakulhat.

2. Éhségrohamok

A cukor olyan, mint a drog. Ha cukrosat eszel, állandóan kívánni fogod az újabb és újabb édes ízeket. Erre egy jó példa, hogy eszünk egy szem cukrot, majd észre sem vesszük és már el is fogyott az egész doboz. 

Minél kevesebb édeset eszel, annál kevésbé fogod kívánni. Arra készülj, hogy amikor csökkenteni fogod a napi cukorbevitelt, vagy akár teljesen elvonod magadtól, szinte elvonási tüneteid lesznek eleinte.

3. Energiahiány

Energiaink glükózból származnak, fontos a vércukorszintünk egészséges egyensúlyban tartása és az is, hogy egész nap legyen energiánk. Amikor cukros ételeket eszel, azt fogod érezni, hogy vércukorszinted hirtelen az egekbe szökik, megugrik. Amikor cukrot eszel, a hasnyálmirigy inzulinnal árasztja el a vérkeringést, és ez egy igazi robbanásveszélyhez vezet. Sajnos az inzulin gyorsan eltűnik és az energiaszinted összeomlik. Ennek eredményeképpen a szervezet több cukorra vágyik, és elkezdődik egy ördögi kör.

4. Bélgázok

Amikor folyamatosan cukrot eszel, a rossz baktériumok fel fognak szaporodni a bélrendszerben, és gázokat termelnek. Ezért gyakran fordulnak elő a hasnyálmirigygondok, miután túl sokat fogyasztottál cukorból. Ráadásul ez gyakran jár együtt kellemetlen puffadtató érzéssel, amely sokáig tart.

5. Csökkent immunrendszer

Az emésztőrendszer is felelős az immunrendszer megfelelő működéséért. Támogatja a bélbaktériumokat, és ezért fontos, hogy egészséges egyensúlyban maradjon fent. A túl sok cukor rendszeres fogyasztása csökkenti az emésztőrendszer helyes működését, csökkentve ezzel az immunrendszer erősségét.

6. Alvási gondok

Ha alvás előtt cukros ételeket eszel, akkor az olyan, mintha a szervezetedben egy energiabomba robbanna fel hirtelen, emiatt pedig nem tudsz majd elaludni, vagy ha sikerül is, biztosan nyugtalan éjszakád lesz. 

7. Súlygyarapodás

Az energiának szüksége van a nap folyamán, glükózból származik, de ha a szervezet nem használja a glükózt azonnal, zsírként tárolja. Ha túl sok cukrot eszel, a súlyfelesleg kialakulását biztosan nem úszhatod meg.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Forrás: goodfullness

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük