Kenyér-pizza recept – Ne dobd ki a megmaradt kenyeret, mert szuper jól tudod újra hasznosítani. Lehet belőle zsemlemorzsát is készíteni, de ha valami gyorsra, finomra vágysz azonnal, akkor mutatunk egy remek ötletet. nem kell bajlódni a recepttel, tészta gyúrásával, kelesztésével sem. Elképesztően szuper ez a étel a rohanós hétköznapokra IS.
Kenyér – pizza recept
gluténmentes
Hozzávalók:
500 g régi kenyér, kockákra vágva
2 tojás
700 ml tej
20 ml olaj
ízlés szerinti mennyiségben paradicsompüré
só
½ teáskanál cukor
fekete bors, majoranna, oregánó
250 g mozzarella, reszelve
200 g sonka/szalámi
Elkészítés:
A régi kenyeret forró tejjel öntjük, hagyjuk felszívódni, kézzel keverjük össze és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk az olajat, a tojásokat, sót, majorannát.
Jól összekeverjük és a kerek tepsibe nyomkodjuk.
Egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét a cukorral és borssal, és öntsük a préselt kenyérre.
Tegyük a tetejére a feltéteket, sonkát/szalámit/sajtot és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk oregánóval. Melegen tálaljuk.
A kenyér mennyisége attól függ, hogy mennyi maradt meg.
Ehhez mérten kell a tej mennyiségét is beállítani. A „tészta” vastagsága is a kenyér mennyiségétől függ.
Miklós Edit
Forrás: alo.rs