Fantasztikusan finom gluténmentes kuglóf – Villámgyors recept
Kuglóf
gluténmentes
A gluténmentes kuglóf elkészítéséhez szükséges alapanyagok:
✔️275 g Schar Mix B ✔️165 g cukor✔️3 tojás✔️100 ml olaj✔️200 ml tej✔️1 sütőpor
➖Öntsük a lisztkeveréket, a cukrot és a sütőport egy tálba, és keverjük össze. Add hozzá az olajat, a langyos tejet és a tojást.
➖Kézi mixerrel keverjük 3-4 percig a kuglóf tésztát.
➖Egy olajozott és rizsliszttel meghintett formába, vagy szilikon formába öntjük a tésztát.
➖Előmelegített sütőben 160-170 ° C-on körülbelül 45-50 percig sütjük.
➖ 5 percet hagyjuk a formában, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Tipp↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️
Szeretnél inkább márványkuglófot készíteni? Keverj 1 evőkanál kakaóport a tészta 1/3-ához. Öntsd a formába először a világos tésztát, majd óvatosan a sötét, kakaós tésztát.
Ha tejallergiád van, használj bátran rizstejet tej helyett.
Ha laktózérzékeny vagy, laktózmentes tejet használj tej helyett.
A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem.
Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.
JÓ ÉTVÁGYAT!