Bögrés meggyes pite – Elronthatatlan recept. Gluténmentes, tejmentes finomság.
Lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Ez a mottónk a diéta során. Bármit el lehet készíteni, az alapanyagok megfelelő cseréjével. Próbálkozni kell és a végeredmény nem fog elmaradni.
Ezúttal egy nagyon finom, végtelenül egyszerű receptet hoztunk nektek. Ez a legfinomabb meggyes süti, pite, amit eddig ettünk. Ráadásul nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni.
Meggyes pite
gluténmentes, tejmentes
Hozzávalók
2 bögre Schar Mix B
2 tojás
fél bögre olaj
2 evőkanál vaj/margarin
fél bögre rizstej
fél bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés
Mindent beleöntök egy tálba.
Kézi mixer segítségével kavarom 5-6 percig. Nem lesz formázható a tészta, olyan, mint egy jó sűrű gofri tészta, nem gyorsan csepegős.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát.
A meggyet cukorral, fahéjjal meghintem, összekeverem, kissé kinyomkodom. Rárakosgatom a tésztára, mindenhova jusson.
Pihentetem 10 percig.
Légkeveréses sütőben 100 fokon 5 percet, majd 160 fokon 30 percet sütöm. Végül kb. 6 percet 180 fokon.
Ha kész, kiveszem a sütőből, várok, míg kihűl és csak utána szeletelem, tálalom.
A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.
Én nem javítgatom a képeket, nem teszem extra szép háttérbe, környezetbe, ez a pite tényleg ilyen. Mert szerintem ez a lényeg. Amilyen tényleg. Nem vonom el a figyelmet sem képszerkesztéssel, nem hosszú időn át tartó extra szép háttérben elbújó étel képek készítésével.
NEM!!!
Ez olyan, amilyen egy átlagos háziasszony konyhájában készül. Sütés után, felszeletelve, tányéron. Szinte látom magam előtt a gyerekeket, ahogy kapkodják le a tányérról ezt a finomságot.
Szinte érzem az illatát…
JÓ ÉTVÁGYAT!