Ennél egyszerűbben nem lehet gluténmentes zsemlét készíteni - Recept

Ennél egyszerűbben nem lehet gluténmentes zsemlét készíteni – Recept

Utolsó frissítés: 2024-08-04

Ennél egyszerűbben nem lehet gluténmentes zsemlét készíteni – Recept.

Létezik egy olyan gluténmentes recept, ami nekünk sok-sok-sok éve megkönnyíti az életünket. Meg sem tudom számolni, hányszor, de hányszor sütöttem belőle kenyeret, kiflit, pogácsát, zsemlét, bármit. IS.

Nem mérek semmit mérlegen, ha kell, cserélek gm lisztet is másik gm lisztre. Bár ez ritka, mert a Schar és a Nutri Free az, ami tényleg bevált, ami sohasem okoz csalódást. Ezt a kettőt szeretem keverni, vagy önállóan is használom, semmivel nem keverve.

Az arányokat tartom nagyjából és abszolút nem stresszelek rá. Így a gluténmentes sütés végtelenül egyszerű, nem kell 100 receptet, különböző alapanyagokat megjegyezni. Ez a recept gyors, érthető és tényleg végtelenül egyszerű. Szó szerint igaz rá, hogy nem lehet elrontani.

Itt olvashatod el a mi történetünket, azt, ahogy és amiért elkezdődött a gluténmentes életünk:

Ide kattintva olvashatsz arról, hogyan is kelt életre a gm alaprecept és fontos részleteket is olvashatsz a kezdetekről:

Ide kattintva olvashatod el a részletes, minden fontos információt, tippet tartalmazó alapreceptet:

Ennél egyszerűbben nem lehet gluténmentes zsemlét készíteni - Recept

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

0, 5 bögre Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre langyos tej (vagy víz) + még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

https://taplalekallergiamagazin.hu/2024/05/16/ropogos-heju-igazi-kifli-keszitese-otthon-ilyen-egyszeru-a-recept/

Az elkészítés sorban a következő:

dagasztás – 10 percig

előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen

formázás – tetejét lekenni olajjal, meghinteni gm liszttel/rizsliszttel

kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin

sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.

Várd meg, míg kihűl, utána fogyasztható! Finom, puha, igazi ízek!

Jó étvágyat!

Ide kattintva a gm élet, diéta szabályairól olvashatsz gyakorlatiasan, mindenre kiterjedően, egyszerűen megfogalmazva.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

A cikk nem reklám, nem szponzorált cikk. Csak és kizárólag saját tapasztalat útján készült, a cikkben felsorolt alapanyagok segítségével.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük