Ennél egyszerűbben nem lehet gluténmentes zsemlét készíteni – Recept.
Létezik egy olyan gluténmentes recept, ami nekünk sok-sok-sok éve megkönnyíti az életünket. Meg sem tudom számolni, hányszor, de hányszor sütöttem belőle kenyeret, kiflit, pogácsát, zsemlét, bármit. IS.
Nem mérek semmit mérlegen, ha kell, cserélek gm lisztet is másik gm lisztre. Bár ez ritka, mert a Schar és a Nutri Free az, ami tényleg bevált, ami sohasem okoz csalódást. Ezt a kettőt szeretem keverni, vagy önállóan is használom, semmivel nem keverve.
Az arányokat tartom nagyjából és abszolút nem stresszelek rá. Így a gluténmentes sütés végtelenül egyszerű, nem kell 100 receptet, különböző alapanyagokat megjegyezni. Ez a recept gyors, érthető és tényleg végtelenül egyszerű. Szó szerint igaz rá, hogy nem lehet elrontani.
Itt olvashatod el a mi történetünket, azt, ahogy és amiért elkezdődött a gluténmentes életünk:
Ide kattintva olvashatsz arról, hogyan is kelt életre a gm alaprecept és fontos részleteket is olvashatsz a kezdetekről:
Ide kattintva olvashatod el a részletes, minden fontos információt, tippet tartalmazó alapreceptet:
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre langyos tej (vagy víz) + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Az elkészítés sorban a következő:
dagasztás – 10 percig
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
formázás – tetejét lekenni olajjal, meghinteni gm liszttel/rizsliszttel
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.
Várd meg, míg kihűl, utána fogyasztható! Finom, puha, igazi ízek!
Jó étvágyat!