Kókuszgolyó gluténmentesen, tejmentesen, villámgyorsan

Kókuszgolyó gluténmentesen, tejmentesen, villámgyorsan

Utolsó frissítés: 2024-02-26

Kókuszgolyó gluténmentesen, tejmentesen, villámgyorsan.

Ez a finomság pillanatok alatt elkészíthető, nem kell sütni, formázni se nagyon, szóval ezzel tényleg semmi, de semmi gondunk nincs. Elképesztően egyszerű ez a kókuszgolyó. Ez most gluténmentes, tejmentes, fruktózszegény verzió.

De aki nincs tejmentes diétán, bátran használjon rizstej vagy kókusztej helyett tejet, vagy laktózmentes diéta esetén laktózmenteset. Illetve szőlőcukor helyett, aki nincs fruktózmentesen, bátran használjon cukrot vagy cukorhelyettesítőt.

A közepébe dió helyett bátran tehetsz mandulát, de enélkül is tökéletes lesz.

Ha tehát nincs időd, se kedves édességet gyártani, de mégis vágysz valami finomságra, ezt a kókuszgolyót mindenképpen ajánlom neked. Percek alatt elkészül.

Kókuszgolyó

Gluténmentes, tejmentes, fruktózszegény

Hozzávalók:

1 bögre kókuszreszelék

negyed bögre szőlőcukor

negyed bögre rizstej/kókusztej

közepébe dió

Elkészítés

Minden hozzávalót, kivéve a diót, egy tálba öntesz, alaposan összekevered egy kanál segítségével.

Egy tetszőleges nagyságú darabot kiveszel a kezeddel, formázgatod, közben nyomkodsz ki némi folyadékot belőle.

Belenyomsz egy kis dió darabkát, „becsomagolod” a masszával és golyót formázol belőle.

Megforgatod kókuszreszelékben.

Tányérra teszed.

Hűtőbe teszed 1 órára. Nálunk nem mindig jut el a hűtőig ez a kókuszgolyó, a gyerekek azonnal befalják. Nem lesz ebből a mennyiségből túl sok, pont annyi, amennyit szívesen elfalatozgat az ember.

Miklós Edit

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük