Mosolygós mini krumplis lángos - Recept

Mosolygós mini krumplis lángos – Recept

Utolsó frissítés: 2024-01-10

Mosolygós mini krumplis lángos – Szuper finom és egyszerű elkészíteni, mutatjuk a receptet.

Mostanában lángos lázban égünk, a gyerekek egyszerűen nem tudják megunni. A sima alapreceptből elképesztően finomat tudunk sütni, a lényeg, hogy alaposan kelesszük meg a tésztát.

Arra gondoltam, kicsit feldobjuk a külsejét, mosolygós lángost már úgyis nagyon régen készítettünk. Igazából régen fánknak hívtuk, fogalmam sincsen miért és ez annyira megragadt a gyerekek emlékezetében, hogy a mai napig is így hívják.

Mosolygós mini krumplis lángos - Recept

Krumplis mosolygós – a mieink szó inkább röhögősek lettek – mini fánkocskák/lángosocskák

gluténmentes, tejmentes

Hozzávalók

1 bögre krumpli – kockára vágott, puhára főzve sós vízben

1 tojássárgája

negyed bögre rizstej

fél zacskó szárított élesztő

kb fél bögre gluténmentes lisztkeverék (én Schar Mix B-t használtam) – ha túl lágy a tészta és nem áll össze, adagolj hozzá pár kanálnyit

1 evőkanál olaj

Az elkészítésénél nem kell aggódni, ha túl lágy, adj hozzá még kis gm lisztet, ha túl kemény, löttyints hozzá kis folyadékot. A lényeg, érzéssel készítsd, nem kell rástresszelni, sem aggodalmaskodni. Nekem soha, de soha nem ment a grammra pontosan kiméricskézett, szigorúan betartandó recept alapján a sütés. Elengedtem ezt a diéta legelejétől.A bögrés, laza verzióm viszont nagyon bejött, imádjuk és nem lehet elrontani. Ja és nem stresszelek egy percet sem!

Elkészítés

A krumplit kockákra vágod, sós vízben puhára főzöd. Villával szétnyomkodod.

Minden hozzávaló mehet rá.

Alaposan összegyúrod, dagasztod, dagasztod, dagasztod. Puha, de jól kezelhető tésztát kapsz.

Rizslisztes lapon kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtod, pogácsaszaggatóval kiszaggatod.

Fakanál segítségével jó mélyen 2 szemecskét nyomsz bele és egy vigyori szájat.

Letakarod és 1 órán át keleszted.

Forró olajban, mindkét oldalát kisütöd, amíg szép színe lesz. Vigyázz, figyelj rá, mert nem kell neki sok idő, sőt!!!

Tehetsz rá reszelt fokhagymát, sajtos-tejfölösen is finom (növényit természetesen, ha tejmentesen vagy, pl. Violife), de önmagában is finom. A gyerekeim mindig így önmagában, melegen falják be. Imádják.

Miklós Edit

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük