Így nem lesz zavaros a húsleves, ha májat is teszel bele - 3 tipp

Így nem lesz zavaros a húsleves, ha májat is teszel bele – 3 tipp

Így nem lesz zavaros a húsleves, ha májat is teszel bele. Mindenki, aki húslevest készít, azt szeretné, ha gyönyörű sárga színt kapna az étel. Ha zavaros lesz mégis, az nagyon bosszantó tud lenni. Az ízén persze ez nem változtat, egyszerűen csak zavaró tényezőként gondolnak sokan rá. Adunk egy tippet azoknak, akik a májat is szeretik belefőzni a húslevesbe. Csodaszép aranysárga lesz a levesed és a máj is nagyon finom lesz.

Így nem lesz zavaros a húsleves, ha májat is teszel bele - 3 tipp

Így nem lesz zavaros a húsleves, ha májat is teszel bele.

Főzés előtt jól ki áztasd ki a májat, addig, amíg a víz már nem lesz véres. Többször cseréld a vizet. Amikor már szép tiszta, akkor jó. Szinte az utolsó pillanatokban kell beletenni a húslevesbe, azaz mielőtt kész lenne a leves, akkor. Nem kell neki sok idő, és nem is színezi meg a szép sárga levet és nem is lesz zavaros tőle.

De az is megoldás lehet, hogyha mielőtt beleteszed a levesbe, kb. két percig forró vízbe teszed egy pici fazékban, külön. és utána mehet rögtön a levesbe. A lényeg, hogy maximum fél órát kell csak főzni, tehát a főzés végefelé add csak a húsleveshez.

Hideg, ízesítés nélküli vízben egy kis edénykében főzd elő, forrástól számítva 1-2 percet. Utána hideg folyóvízben öblítsd le a ráragadt főtt véres részeket és hagyd a vízben, hogy ne barnuljon be a külseje a levegőn. A leves főzésének a befejezése előtt kb. 20-30 perccel tedd a húslevesbe.

Ha te és a családod is nagyon szereti a húslevesben főtt csirkemájat, akkor 5-6 db-ot bátran főzz bele te is bármelyik módszerrel és sosem lesz zavaros a leves tőle. Próbáld ki!

TAM

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük