Ezért zsíros a hajad - 7 dolog is okozhatja.

Ezért zsíros a hajad – 7 dolog is okozhatja

Ezért zsíros a hajad – 7 dolog is okozhatja.

A zsíros haj rémálom lehet, különösen meleg időben. Az olajfelesleg miatt tincseink nehezek és piszkosak lesznek. Noha néhány ember zsíros haját az okozza, hogy a szervezet túl sok olajat termel, általában a többségnél nem ez az oka a hajzsírosodásnak.

Íme néhány – olykor talán meglepő – példa, hogy mi lehet a valódi oka a hajunk zsírosodásának és megtudhatod azt is, hogy miért nem a több mosás erre a megoldás?!

1.” Játszol” a hajaddal

Próbáltad már megszámolni, hogy naponta hányszor babrálsz a hajaddal stresszből, idegességből vagy egyszerűen unalomból? Minden alkalommal, amikor megérinted a hajad, szennyeződés és olaj kerül rá az ujjbegyedről, ami hozzájárulhat a zsír lerakódásához.

2. Túl sok fésülködés

Ha naponta néhányszor a fejbőrtől a hajvégekig fésüljük a hajat, úgy tűnhet, hogy ez a tökéletes módja annak, hogy simává és fényessé tegyük a hajunkat, de valójában ennek az ellenkezője történik. A túlzásba vitt fésülködés szétterítheti a fejbőr olajait a tincseken, ami zsírosodást eredményezhet. Ehelyett egyszerűen bontsd ki, vagy fésüld ki a haj végeit, ha frissíteni szeretnél rajta.

3. Piszkos hajkefe használata

Nem gondolunk erre gyakran, de a hajkefe valójában rengeteg port, baktériumot, olajmaradványt és szennyeződést tárol minden helyről, ahová tetted – a szobádból, a fürdőszobádból, a táskádból. Ha nem tisztítod és nem cseréled ki rendszeresen a kefét, ez a sok rárakódott, zsíros kosz átkerülhet a hajadra és a fejbőrödre.

4. Túlmosás

Ha zsíros a hajunk, gyakrabban kell mosnunk, hogy megszabaduljunk a felesleges zsírtól, igaz? Hát nem egészen!  A sampon megfosztja a hajat annak természetes olajaitól, és válaszul a fejbőr többet termel, hogy pótolja azt, amit elvesztett. Tehát valóban zsírosabbá teheted a sok mosással a hajadat.

5. Nem megfelelő termékek alkalmazása

Mindenkinek más a haja, és az ápolásához a megfelelő összetevőjű termékek használatára van szüksége ahhoz, hogy a legjobban nézzen ki. Ezért győződj meg arról, hogy az általad használt hajápoló termékek megfelelnek a hajad igényeinek. Az összetevők nem megfelelő keveréke a samponban irritációt, lerakódást okozhat, és akár a felesleges olajat is felfoghatja.

Használj könnyű termékeket, amelyek gyorsan beszívódnak a hajba, valamint hetente egyszer  bőrtisztító sampont alkalmazz, hogy gyengéden tisztítsa meg a  még megmaradt szennyeződéseket a hajon és a fejbőrön.

6. Beszárítás, hajformázás

A hőalapú hajformázó eszközök használata kiszáríthatja a hajat, és a fejbőr több zsírt termel. Hasonlóan ahhoz, ami akkor történik, amikor túl gyakran mosod a hajadat, a fejbőr természetesen több faggyút termel, hogy megvédje magát a kiszáradástól. Ezért próbálj minél kevesebb alkalommal hajegyenesítőt vagy hajsütővasat használni.

7. Menstruáció alatt

Sajnos a hangulatingadozáson, a puffadáson és a pattanásokon túlmenően a havi hormonális ingadozásunk is túlzott olajtermelést okozhat. Bár itt nem sok mindent tehetünk, próbálj átváltani a normál samponról és balzsamról a szalicilsavat tartalmazó termékekre a hónap ezen időszakában, mivel ez segít eltávolítani a felesleges olajat.

Kovács Alexa

Facebook oldalunk: ITT>>>

​https://www.healthy-magazine.co.uk

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük