Kakaós csiga - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Kakaós csiga – gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Kakaós csiga – gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Kakaós csiga  - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Hozzávalók:

  • 2 bögre  Schar Mix B
  • 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
  • 1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
  • 3 evőkanál cukor
  • + kakaópor és cukor keveréke

Ha nem kell tejmentes diétát tartanod, tehetsz víz helyett tejet bele illetve ha nincs tojásmentes diéta, bátran tegyél bele 1 tojást a tésztába és ekkor kb 2- 3 evőkanállal több liszt menjen hozzá.

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat beleöntöd egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.

Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.

Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekevered, dagasztod a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogsz kapni.

A tálban hagyod a tésztát, beolajozott fóliát teszel rá és langyos helyen keleszted a tésztát, 1 órán át.

Majd ezután olajos lapon jó alaposan átdolgozod, átgyúrod a tésztát, majd pedig 1 ujjnyi vastagra kinyújtod téglalap alakúra.

Lekened vékonyan olajjal, megszórod kakaóporral, majd cukorral.

A széleket kissé behajtod, majd feltekered a hosszabbik oldal mentén.

Bevizezett késsel 2 ujjnyi vastag szeletekre vágod és sütőpapíros tepsire helyezed.

Kissé lelapítod finoman a kezeddel és így felveszi a szép kakaós csiga formát.

Keleszted fél órát.

Lekened cukros víz keverékével enyhén – nem kel sok!

100 fokos sütőben 5 percig sütöd.

Majd feltekered légkeverésesben 160 fokra és sütöd 30-35 percig.

Kakaós csiga  - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept
Kakaós csiga – gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Örök kedvencünk, hetente egyszer biztosan elkészítjük.

A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.

Én nem javítgatom a képeket, nem teszem extra szép háttérbe, környezetbe, ez a kakaós csiga tényleg ilyen. Mert szerintem ez a lényeg. Amilyen tényleg. Nem vonom el a figyelmet sem képszerkesztéssel, nem hosszú időn át tartó extra szép háttérben elbújó étel képek készítésével.

NEM!!!

Ez olyan, amilyen egy átlagos háziasszony konyhájában készül. Éppen kivettem a sütőből, még ott van a tepsin. Szinte érzem az illatát…

Miklós Edit

Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük