Bögrés meggyes pite - Elronthatatlan recept

Bögrés meggyes pite – Elronthatatlan recept

Utolsó frissítés: 2023-08-21

Bögrés meggyes pite – Elronthatatlan recept. Gluténmentes, tejmentes finomság.

Lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Ez a mottónk a diéta során. Bármit el lehet készíteni, az alapanyagok megfelelő cseréjével. Próbálkozni kell és a végeredmény nem fog elmaradni.

Ezúttal egy nagyon finom, végtelenül egyszerű receptet hoztunk nektek. Ez a legfinomabb meggyes süti, pite, amit eddig ettünk. Ráadásul nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni.

Meggyes pite

gluténmentes, tejmentes

Hozzávalók

2 bögre Schar Mix B

2 tojás

fél bögre olaj

2 evőkanál vaj/margarin

fél bögre rizstej

fél bögre cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

Elkészítés

Mindent beleöntök egy tálba.

Kézi mixer segítségével kavarom 5-6 percig. Nem lesz formázható a tészta, olyan, mint egy jó sűrű gofri tészta, nem gyorsan csepegős.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát.

A meggyet cukorral, fahéjjal meghintem, összekeverem, kissé kinyomkodom. Rárakosgatom a tésztára, mindenhova jusson.

Pihentetem 10 percig.

Légkeveréses sütőben 100 fokon 5 percet, majd 160 fokon 30 percet sütöm. Végül kb. 6 percet 180 fokon.

Ha kész, kiveszem a sütőből, várok, míg kihűl és csak utána szeletelem, tálalom.

A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.

Én nem javítgatom a képeket, nem teszem extra szép háttérbe, környezetbe, ez a pite tényleg ilyen. Mert szerintem ez a lényeg. Amilyen tényleg. Nem vonom el a figyelmet sem képszerkesztéssel, nem hosszú időn át tartó extra szép háttérben elbújó étel képek készítésével.

NEM!!!

Ez olyan, amilyen egy átlagos háziasszony konyhájában készül. Sütés után, felszeletelve, tányéron. Szinte látom magam előtt a gyerekeket, ahogy kapkodják le a tányérról ezt a finomságot.

Szinte érzem az illatát…

JÓ ÉTVÁGYAT!

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük