Házi zsemle készítése, lépésről-lépésre - Olcsóbb, mint a bolti

Házi zsemle készítése, lépésről-lépésre – Olcsóbb, mint a bolti

Kövess és oszd meg:

Házi zsemle készítése, lépésről-lépésre – Olcsóbb, mint a bolti

Házi zsemle gluténmentesen? Nem kell megijedni, ha egyszer kipróbálod többé már nem akarod másképp elkészíteni. Gyors, egyszerű receptet hoztunk, melyet igazán könnyű lesz követni. Alig pár hozzávalóra lesz csak szükség és anyagilag sem megterhelő.

A házi zsemle illatos, puha, nagyon finom. Miközben sül, elképesztően jó illat lesz a lakásban. Mintha egy pékségben lennénk.

Évek óta sütjük az alaprecept alapján a házi zsemlét. Szinte az összes gluténmentes lisztkeverékkel kipróbáltuk már, működött is, de a legfinomabb, legpuhább, legigazibb a Schar Mix B-ből készül szerintünk. Persze ez ízlések és pofonok kérdése, próbáld ki te is, hogy melyik lesz a te célliszted.

8 éve sütjük így és elmondhatom, nem untuk meg. A gluténérzékeny kisfiam szerint ez a legfinomabb zsemle a világon.

Hozzávalók:

  • 1 bögre = 225 gramm
  • 1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
  • 0, 5 bögre  Schar Mix B
  • 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
  • 1 csomag szárított Budafoki élesztő
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
  • 1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>

Jó étvágyat!

Ha kipróbáltad a receptet, bátran küldd el nekünk itt vagy a Facbookon az elkészült finomságról a fotót. A beküldők között év végén kisorsolunk egy Schar Mix B lisztkeveréket! *Nem reklám, nem promóció!

Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Kövess és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük