Mini buci pizzásan – Szuper, egyszerű finomsági, gluténmentes recept
Azok a legjobb gluténmentes ételek, amelyeket szuper gyorsan és a lehető legegyszerűbb módon tudunk elkészíteni. Ha van egy remek recepted, akkor azt ezer meg ezer módon tudjuk variálni. a pizzás mini buci is így született meg több, mint 8 éve. Azóta rengetegszer elkészítettük már, nagyon gyorsan megvan és nagyon finom.
Ha nincs időd, sem kedved gyúrogatni és formázni a kelt tésztát, akkor egy szilikon forma segítségével mennyei finomságot tudsz varázsolni az asztalra.
Ezt az alapreceptet használtam, mint mindig, immár több, mint 8 éve:
Érdemes játszani a gluténmentes lisztekkel, az arányok betartása mellett.
Az alaprecept fantasztikusan működik ebben a formában is.
Pizzás mini buci – Elkészítés:
A tészta nem lesz gyúrható, hanem kissé lágy. Ne ijedj meg, ez pont így jó!
Ha kikeverted a tésztát – kézi mixer dagasztó spirálját használtam ehhez – akkor két vizes kanál segítségével szilikon muffin formába kanalazom a tésztát. A forma kb. az 1/3-ig lesz teli.
Teszek rá sűrített paradicsomot, sonkát, reszelt növényi sajtot, kis hagymát, kis kukoricát.
Mehet rá a tészta, ismét vizes kanál segítségével. A forma kb. 3/4-ig lesz teli.
A tetejét lekenem ketchuppal, megszórom reszelt növényi sajttal.
Kelesztem kb. 1 órát langyos helyen.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm kb. 30 percet.
Miklós Edit