Mini buci pizzásan - Szuper, egyszerű finomság

Mini buci pizzásan – Szuper, egyszerű finomság

Utolsó frissítés: 2023-12-12

Mini buci pizzásan – Szuper, egyszerű finomsági, gluténmentes recept

Azok a legjobb gluténmentes ételek, amelyeket szuper gyorsan és a lehető legegyszerűbb módon tudunk elkészíteni. Ha van egy remek recepted, akkor azt ezer meg ezer módon tudjuk variálni. a pizzás mini buci is így született meg több, mint 8 éve. Azóta rengetegszer elkészítettük már, nagyon gyorsan megvan és nagyon finom.

Ha nincs időd, sem kedved gyúrogatni és formázni a kelt tésztát, akkor egy szilikon forma segítségével mennyei finomságot tudsz varázsolni az asztalra.

Mini buci pizzásan - Szuper, egyszerű finomság
Pizzás mini buci- gluténmentes recept

Ezt az alapreceptet használtam, mint mindig, immár több, mint 8 éve: 

Érdemes játszani a gluténmentes lisztekkel, az arányok betartása mellett.

Az alaprecept fantasztikusan működik ebben a formában is.

Pizzás mini buci – Elkészítés:

A tészta nem lesz gyúrható, hanem kissé lágy. Ne ijedj meg, ez pont így jó!

Ha kikeverted a tésztát – kézi mixer dagasztó spirálját használtam ehhez – akkor két vizes kanál segítségével szilikon muffin formába kanalazom a tésztát. A forma kb. az 1/3-ig lesz teli.

Teszek rá sűrített paradicsomot, sonkát, reszelt növényi sajtot, kis hagymát, kis kukoricát.

Mehet rá a tészta, ismét vizes kanál segítségével. A forma kb. 3/4-ig lesz teli.

A tetejét lekenem ketchuppal, megszórom reszelt növényi sajttal.

Kelesztem kb. 1 órát langyos helyen.

Előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm kb. 30 percet.

Miklós Edit

https://freemix.hu/2023/03/09/glutenmentes-kalacs-villamgyorsan/

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük