A Magyar Edzők Társasága (MET) január 11-én, a gyermekdiabétesz napján mutatja be

Cukorbetegekről készült film – „Ha mindenki segít…

Cukorbetegekről készült film – „Ha mindenki segít…

A Magyar Edzők Társasága (MET) január 11-én, a gyermekdiabétesz napján mutatja be a cukorbetegek sportolásáról szóló „Ha mindenki segít…” című ismeretterjesztő, oktató rövidfilmjét.  

    Köpf Károly, a MET főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a szervezet már a kormány vonatkozó rendeletének megjelenése előtt is foglalkozott ezzel a problémával: 2020-ban két konferencia is a diabétesszel élők sportolásáról szólt.


    „Egyik konferenciánkon az OSEI szakemberei ismertették a diabétesszel élő sportolókkal kapcsolatos tudnivalókat az edzők és más sportszakemberek részére, a másikon az orvosok mellett testnevelő tanárok és edzők, valamint diabétesszel élő sportolók is megosztották tapasztalataikat” – mondta.


    Hozzátette: 2021-től a sportért felelős államtitkárság támogatást ad a feladat ellátásához, ennek felhasználásával jelentették meg a Diabéteszes gyermek a testnevelés órán és az edzésen című kiadványt, amely testnevelő tanárok, edzők és az érintett szülők részére tartalmaz hasznos ismereteket, tanácsokat.


    A Magyar Edző folyóirat idei első különszáma is a diabétesszel élő gyerekek sportolásával foglalkozik, míg az ez évi támogatásból elkészült a „Ha mindenki segít…” ismeretterjesztő, oktató rövidfim, amely végigkíséri egy diabétesszel élő sportoló gyermek napját, és megszólaltatja azokat a szakembereket, orvosokat, pedagógusokat, edzőt, akik segítenek a diabétesszel élő gyermeknek teljes életet élni.

Köpf Károly kiemelte: a film elkészítésében szakmai partnerként együttműködött a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, valamint a Semmelweis Egyetem 1. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája.


    A rövidfilm bemutatója a gyermekdiabétesz napján, január 11-én 11 órakor lesz Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek sportolási feltételeinek további javítása címmel meghirdetett konferencián, keretében a Magyar Sport Házában.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük