290 millió forintból korszerűsítik kórházi rendelőintézetet Gyulán

290 millió forintból korszerűsítik kórházi rendelőintézetet Gyulán

290 millió forintból korszerűsítik kórházi rendelőintézetet Gyulán.

Felújítják a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetét 290,2 millió forint uniós támogatás segítségével.

    Az egészségügyi intézmény kedden közleményben kiemelte: „Az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből nyerték el a járóbeteg-szakellátó szolgáltatások fejlesztésére.”


    „Megújul a több mint négyezer négyzetméteres épület: kicserélik az elektromos hálózatot és energiatakarékos, LED-es fényforrásokat szerelnek be; szigetelik a tetőszerkezetet; továbbá cserélik a vízvezeték-hálózatot, felújítják a vizesblokkokat. A munkálatok e hónapban elkezdődnek, és várhatóan jövő május végére befejeződnek.”


    „A támogatásból orvosi eszközöket is vásárolnak: egy új direkt digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangot, valamint szemészeti és szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket. A gép- és műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal a későbbiekben kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése.” – írták.


    A Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként mintegy háromszázezer ember egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvő- és járóbetegek ellátását mintegy háromezer munkatárs biztosítja.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük