Spagetti – Finom, laktató ebéd villámgyorsan.
Spagetti… Imádjuk nagyon. Gyors. Egyszerű. Laktató és nagyon finom. Nálunk egy héten egyszer biztosan van.
A szósz szinte mindig ugyanaz, néha tovább gondolom, variálom. De ezt az alapot mindannyian imádjuk.
Mi a tejmentes diéta miatt Violife növényi sajtot reszelünk a tetejére. Az olvadósat. Annyira finom!!!
Spagetti: az örök megmentő.
Ha épp nincs ötleted mi legyen az ebéd, vagy tudod, hogy nincs túl sok időd a konyhában időzni, viszont mindenképpen egy tartalmas, ízletes, laktató ebédre vágysz, akkor a spagetti remek megoldás. Mindig remek megoldás.
Maximum fél óra alatt összedobhatod ezt az igazán finom ebédet és általában ezt mindenki boldogan megeszi.
A legfinomabb akkor a spagetti, ha a szósz saját, nem boltban vásárolt kész verzió. A házi készítésűnek nincs párja. Ez adja ki a spagetti eredeti igazi házias ízvilágát.
Amíg a tészta megfő, addig pont elkészül a feltét is.
Tészta. Van sokféle manapság gluténmentes változatban. Mi a Cornitot szeretjük a legjobban, mert ez hasonlít a legjobban az igazira.
Klasszikus bolognai szósz – hozzávalók
fél kg darált hús
8 evőkanál paradicsompüré
só
oregánó, friss petrezselyemlevél, csipetnyi tárkonylevél
őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom – kockákra vágva
3 db babérlevél
kevés olaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk.
Megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a darált húst.
Kavargatjuk kicsit.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a paradicsompürét, fűszerezzük.
Lassú tűzön, fedő alatt 20 percig főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. Néha megkavarjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
Rajta hagyjuk a fedőt és még 5 percig így marad.
Az igazi bolognai akkor a legfinomabb, ha a szósz nem „leveses”, hanem kellően sűrű és amikor a tészta tetejére rákerül, akkor nem folyik le a tányér aljára.
Szóval ha úgy érzed túl híg lett, akkor sincs gond, bátran sűrítsd be, nem fogod elrontani.
Jó étvágyat!
Olvasói levél – Mit főzzek? jelige
Facebook oldal: ITT >>>