Spagetti - Finom, laktató ebéd villámgyorsan

Spagetti – Finom, laktató ebéd villámgyorsan

Spagetti – Finom, laktató ebéd villámgyorsan.

Spagetti… Imádjuk nagyon. Gyors. Egyszerű. Laktató és nagyon finom. Nálunk egy héten egyszer biztosan van.

A szósz szinte mindig ugyanaz, néha tovább gondolom, variálom. De ezt az alapot mindannyian imádjuk.

Mi a tejmentes diéta miatt Violife növényi sajtot reszelünk a tetejére. Az olvadósat. Annyira finom!!!

Spagetti - Finom, laktató ebéd villámgyorsan

Spagetti: az örök megmentő.

Ha épp nincs ötleted mi legyen az ebéd, vagy tudod, hogy nincs túl sok időd a konyhában időzni, viszont mindenképpen egy tartalmas, ízletes, laktató ebédre vágysz, akkor a spagetti remek megoldás. Mindig remek megoldás.

Maximum fél óra alatt összedobhatod ezt az igazán finom ebédet és általában ezt mindenki boldogan megeszi.

A legfinomabb akkor a spagetti, ha a szósz saját, nem boltban vásárolt kész verzió. A házi készítésűnek nincs párja. Ez adja ki a spagetti eredeti igazi házias ízvilágát.

Amíg a tészta megfő, addig pont elkészül a feltét is.

Tészta. Van sokféle manapság gluténmentes változatban. Mi a Cornitot szeretjük a legjobban, mert ez hasonlít a legjobban az igazira.

Klasszikus bolognai szósz – hozzávalók

fél kg darált hús

8 evőkanál paradicsompüré

oregánó, friss petrezselyemlevél, csipetnyi tárkonylevél

őrölt bors

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2 db paradicsom – kockákra vágva

3 db babérlevél

kevés olaj

Elkészítés:

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

Megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a darált húst.

Kavargatjuk kicsit.

Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a paradicsompürét, fűszerezzük.

Lassú tűzön, fedő alatt 20 percig főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. Néha megkavarjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.

Rajta hagyjuk a fedőt és még 5 percig így marad.

Az igazi bolognai akkor a legfinomabb, ha a szósz nem „leveses”, hanem kellően sűrű és amikor a tészta tetejére rákerül, akkor nem folyik le a tányér aljára.

Szóval ha úgy érzed túl híg lett, akkor sincs gond, bátran sűrítsd be, nem fogod elrontani.

Jó étvágyat!

Olvasói levél – Mit főzzek? jelige

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük