Rongyos leves - A régmúlt finomsága ma is hódít

Rongyos leves – A régmúlt finomsága ma is hódít

Utolsó frissítés: 2023-10-07

Rongyos leves – A régmúlt finomsága ma is hódít.

Rongyos leves, ami gyorsan elkészül, tápláló és nagyon finom.

Ami kell hozzá:

húsleves

vaj

tojás 3-4 darab

rizsliszt

szerecsendió

gyömbér

bors

gluténmentes zsemle + vaj

Elkészítés:

Lábosban kevés vajon kissé pirítsuk meg a vajat, majd szórjuk rá a rizslisztet és barnítsuk meg sűrű kavargatás mellett.

Mehet rá a húsleves.

Ízesítsük a fűszerekkel.

Amikor forr, üssük bele a tojásokat. Fontos, hogy nem kell felverni a tojást. Hanem azonnal a lábosba üsd bele. A tojások szét fognak foszlani és pont úgy fognak kinézni, mint a rongydarabok. Innen ered a leves neve.

A zsemlét vajban pirítsuk meg. De ezt a lépést ki is hagyhatod, ha akarod. enélkül is finom. Lehet bele tenni tésztát, vagy kevés főtt zöldbabot is akár, sőt egy kanál tejföllel is fel lehet dobni.

Bátran használd a fantáziádat.

Erre szedjük a levest.

Finom, tápláló leves.

Jó étvágyat!

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük