Ropogós szezámmagos zsemle - Gluténmentes recept

Ropogós szezámmagos zsemle – Gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2023-09-08

Ez a szezámmagos, gluténmentes zsemle kellemesen ropogós lesz, de csak a külseje. A belseje ugyanis varázslatosan puha marad!

Szuper ropogós szezámmagos zsemle - Gluténmentes recept

Szezámmagos zsemle – Hozzávalók

2 bögre gluténmentes lisztkeverék – Pl. Schar Mix B

1 zacskó szàrított élesztő
3 evőkanàl burgonyapehely
3 evőkanàl zsír
só ízlés szerint
1 bögre langyos víz

+ szezámmag

Elkészítés

1️⃣Kézi mixerrel dagasztjuk 10 percig.
2️⃣Letakarva kelesztjük 50 percet.
3️⃣Àtgyúrjuk olajos kézzel, zsemlét formàzunk.
4️⃣Sütőpapíros tepsire tesszük.
5️⃣Kelesztjük 30 percet.
6️⃣ Tetejét lekenjük olvasztott zsírral és meghintjük szezámmaggal.
7️⃣Majd pedig 180 fokos előmelegített sütőben 40 percet sütjük.
8️⃣Rácsra tesszük, hideg vízzel àtkenjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.


Szuper ropogós kérge lesz és csodàlatos íze.

Jó étvágyat!

A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.

Miklós Edit

Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>



Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük