Ropogós szezámmagos keksz - Gluténmentes recept

Ropogós szezámmagos keksz – Gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2023-08-24

Ropogós szezámmagos keksz – Gluténmentes recept.

Éppen egy gyorsan elkészíthető finomságot keresel? Íme egy remek recept, ami gluténmentes és nagyon finom az így készült keksz. Ropogós is. Szezámmagos is. Próbáld ki!

Ropogós szezámmagos keksz

gluténmentes

Hozzávalók

20 dkg vaj

1 evőkanál zsír

10 dkg sajt, reszelve

1 tojás

1 teáskanál pirospaprika

2 evőkanál szezámmag

Elkészítés

Robotgéppel, kézi mixerrel összeállítjuk a tésztát. Kézzel is átgyúrjuk.

Fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd téglalap alakú kiszúróval kiszúrjuk. Bármilyen más formát kialakíthatsz!

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük