Csodálatos kakaós muffin – Pihe-puha édesség, gluténmentes recept.
Aki gluténmentes, tejmentes diétát tart, annak sem kell lemondani a finomságokról, az alapanyagok megfelelő cseréjével már kezdődhet is a sütés. No és persze kell egy elronthatatlan recept is.
Íme a muffin, mentesen.
Ha valaki szereti a pihe-puha kakaós muffin ízét, illatát, de gluténmentes, tejmentes diétát kell tartani, akkor sem kell elkeseredni. Mindenre van megoldás és erre is létezik egy elronthatatlan recept.
Amit után bárhogy lehet variálni, játszani az ízekkel, mert megsüthetjük édesen, fahéjasan, vaníliásan, kókuszosan, krémmel vagy krém nélkül, használhatunk a tetejére olvasztott csokit is, de akár sós verzióban is elkészíthető a muffin.
Ezúttal a kakaós verziót mutatjuk be, ez tényleg elronthatatlan. Gyakran sütöm e recept alapján.
Pihe-puha kakaós muffin
gluténmentes, tejmentes
Hozzávalók:
1 bögre = 3 dl
- 1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
- 0, 5 bögre Schar Mix B
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál LIGA
- 2 kiskanál tojáspótló por
- 1, 5 bögre meleg rizstej + még egy kevés, ha igényli a tészta
- fél bögre cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
Kézi mixerrel összeállítom a tésztát, kanállal formába teszem. 15 percet pihentetem. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
Pihe-puha, ellenállhatatlanul édes és finom gluténmentes, tejmentes muffin a végeredmény.
Miklós Edit