Tippek a friss zöldségek vásárlásáho

Tippek a friss zöldségek vásárlásához

Utolsó frissítés: 2024-11-01

Tippek a friss zöldségek vásárlásához.

Tippek a friss zöldségek vásárlásához
Tippek a friss zöldségek vásárlásához


Zöldségek vásárlásakor a legfontosabb tényezők: a keménység és a szín. Válaszd azokat, amelyek a lehető legszilárdabbak vagy ropogósabbak, és a színük egyenletes. A gyümölccsel ellentétben az illat nem játszik nagy szerepet a zöldség frissességében, bár minden, ami túl édes vagy savanykás illatú, valószínűleg már nem sokáig alkalmas az elfogyasztásra. Ha jót akarsz tenni az egészségeddel, akkor ezeket a tippeket érdemes megfontolnod.


Kaliforniai paprika

A paprika legyen szilárd, és ne legyen puha folt rajta.

Karfiol és brokkoli

A szín kulcsfontosságú mutatója a frissességnek ezeknek a zöldségeknek az esetében. A brokkolinak halványzöldnek, a karfiolnak pedig törtfehérnek kell lennie, nem sárgulhat vagy barnulhat. A fejeknek nehéznek és kompaktnak kell lenniük.

Kukorica

A kukorica héjának halványzöldnek és nedvesnek kell lennie, mentes a barnulástól vagy kiszáradástól. Függetlenül attól, hogy héjjal vagy anélkül vásárolják, a szemeknek dúsnak és kemény tapintásúnak kell lenniük.

Tippek a friss zöldségek vásárlásához

Gyökérzöldségek

A sárgarépának, céklának, burgonyának keménynek kell lennie, ne legyenek rajtuk repedések vagy puha foltok. Ha hagymát választasz, az is ilyen legyen. A gyökereknek szilárdnak és ropogósnak kell lenniük, nem lehetnek fonnyadtak.

Leveles zöldségek

Ujjaiddal mérd fel a zöldek minél több rétegét. A kelkáposzta, a saláta és a káposzta leveleinek és szárának egyaránt ropogósnak kell lennie, nem lehet fonnyadt vagy barna. Ellenőrizd, hogy nincsenek-e szakadások a leveleken.

https://taplalekallergiamagazin.hu/2024/05/16/ropogos-heju-igazi-kifli-keszitese-otthon-ilyen-egyszeru-a-recept/

Most, hogy tudod, hogyan kell kiválasztani a friss gyümölcsöt és zöldséget, bátran használd ezeket a tippeket a következő bevásárlásod során. Mostantól biztosan nem fog gondot jelenteni az érett gyümölcsök és friss zöldségek kiválasztása!

Neked melyik zöldség a kedvenced?

Szeretnél gyümölcsöt is jól választani? Így válassz jól gyümölcsöt!

Facebook oldal: ITT>>>

Kép: Stock kép

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük