Egyszerű mazsolás kalács – Nagyszerű íz gluténmentesen is

Egyszerű mazsolás kalács – Nagyszerű íz gluténmentesen is

Utolsó frissítés: 2024-03-19

Egyszerű mazsolás kalács – Nagyszerű íz gluténmentesen is.

Egyszerű mazsolás kalács – Nagyszerű íz gluténmentesen is


A mazsolás kalács hozzávalói:

A kalács alapja a 275 gramm gluténmentes lisztkeverék

165 gramm cukor

3 tojás

100 ml olaj

1 evőkanál zsír

200 ml tej

1 zacskó sütőpor

Elkészítés:

Az alapanyagokat elektromos keverővel 5-6 percig kavarjuk, közepes fordulatszámon.

Sima tésztát kell kapnunk.

Egy marék mazsolát beleszórunk, megkavarjuk.

Tegyük formába a tésztát.

Süssük 170 fokon – előmelegített sütőben – 50 percig.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

https://taplalekallergiamagazin.hu/2024/03/16/13-erdekes-teny-a-makrol-amit-csak-kevesen-ismernek/

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük