Fahéjas palacsinta gluténmentesen - Egyszerű recept

Fahéjas palacsinta gluténmentesen – Egyszerű recept

Utolsó frissítés: 2024-03-08

A palacsinta lehet édes is, sós is. Szuper vacsorára, de reggelire is fenséges napindító lehet. Sőt, egy igen kiadós leves után, második fogásként is szuper választás. Most egy fahéjas verzió következik, gluténmentes verzióban.

Fahéjas palacsinta gluténmentesen - Egyszerű recept

Palacsinta hozzávalók:

1 bögre gluténmentes lisztkeverék kell a palacsinta elkészítéséhez

fél bögre tej

2 tojás

fél zacskó sütőpor

1 evőkanál fahéj

2 evőkanál cukor

csipetnyi só

3 evőkanál olaj

tetejére porcukor

Elkészítés:

Az alapanyagokból – kivéve a porcukor – csomómentes tésztát kavarunk ki.

Egy serpenyőre kevés olajat csepegtetünk, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk rá.

Közepes lángon mindkét oldalát kisütjük a palacsintának, szilikonlapáttal a legkönnyebb átfordítani.

Végül meghintjük porcukorral. tekerni sem kell, így önmagában fogyasztható, mert nagyon finom.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük