A palacsinta lehet édes is, sós is. Szuper vacsorára, de reggelire is fenséges napindító lehet. Sőt, egy igen kiadós leves után, második fogásként is szuper választás. Most egy fahéjas verzió következik, gluténmentes verzióban.
Palacsinta hozzávalók:
1 bögre gluténmentes lisztkeverék kell a palacsinta elkészítéséhez
fél bögre tej
2 tojás
fél zacskó sütőpor
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál cukor
csipetnyi só
3 evőkanál olaj
tetejére porcukor
Elkészítés:
Az alapanyagokból – kivéve a porcukor – csomómentes tésztát kavarunk ki.
Egy serpenyőre kevés olajat csepegtetünk, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk rá.
Közepes lángon mindkét oldalát kisütjük a palacsintának, szilikonlapáttal a legkönnyebb átfordítani.
Végül meghintjük porcukorral. tekerni sem kell, így önmagában fogyasztható, mert nagyon finom.
Miklós Edit