Egyszerű muffin alaprecept + tippek a díszítéshez

Egyszerű muffin alaprecept + tippek a díszítéshez

Utolsó frissítés: 2024-02-14

Egyszerű muffin alaprecept + tippek a díszítéshez.

A muffin remek édesség, soha nem lehet megunni. Ízesítheted, töltheted bármivel, lehet sós, édes, gyümölcsös, pudingos. Tehát szó szerint bármilyen ízvilágban remek édesség lehet belőle. ezen felül pedig a díszítés, a teteje adja meg a muffin koronáját.

A kreativitás csodákra képes és a fantázia is, díszítsd bárhogy. Ha pedig éppen nincsen ötleted, mutatunk 12 gyönyörű ötletet.

Alaprecept – amit ízlésednek megfelelően ízesítheted bármivel.

Muffin hozzávalók:

25 dkg gluténmentes lisztkeverék

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg cukor

olaj- 1 dl

1 tojás és 1 tojássárgája

2 dl tej

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálba öntjük, a sorrend nem fontos.

Mixerrel kikeverjük. Alaposan dolgozzuk át a tésztát. Nem lesz formázható, olyan lesz, mint egy sűrűbb palacsintatészta.

Muffon formákba töltjük, 3/4-ig legyen teli.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

Önmagában is finom, de töltheted lekvárral, Nutellával, kakaókrémmel, vagy pudinggal, amit csak szeretnél.

Ha pedig szeretnéd még szebbé tenni ezt az édességet, akkor nézd meg ezt a képet, remek tippeket ad. Érdemes kipróbálni!

Egyszerű muffin alaprecept + tippek a díszítéshez
Muffin alaprecept + 12 gyönyörű díszítési mód

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Kelt tésztákhoz alaprecept – gluténmentes>>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük