Ha így tárolod a kenyeret, friss és puha marad

Ha így tárolod a kenyeret, friss és puha marad

Így érdemes tárolni a kenyeret, hogy mindig friss maradjon. Ha nem akarsz naponta sütni friss kenyeret, mert se időd, se kedved, se energiád, akkor nagyon fontos a tárolás kérdése. Hol, hogyan, miben? A lényeg, hogy tárolás után is olyan legyen, mintha most sütötted volna. Ezek a praktikák a rohanó hétköznapok során óriási segítséget jelenthetnek. Próbáld ki neked melyik válik be a legjobban.

Ha így tárolod a kenyeret, friss és puha marad

Így érdemes tárolni a kenyeret, hogy mindig friss maradjon:

  • Sima zacskóban, szeletelve – hűtőben.
  • Húzózáras tasakban, hűtőben. Csak akkor tedd a mikróba, amikor enni szeretnéd. Napokig puha marad így és fagyasztani sem kell.
  • 3 napig konyharuhába tekerve tartsd kint a pulton. Kívül ropogós, belül puha marad. Ezután hűtőbe téve tárold nájlonzacskóban.
  • Sütés után rácson hagyd kihűlni, majd zacskóba téve mehet a mélyhűtőbe. Mindig annyit vegyél elő, amennyi másnap kell. Ezt csak simán tedd a konyhapultra este, ott felenged és másnap már lehet is enni.
  • Jénaiedényben is tárolhatod, a lényeg, hogy a teteje is legyen rajta. Napokig puha marad, nem penészedik.
  • Ha teszel a liszthez útifűmaghéjat, akkor puha marad és nem szárad ki hamar. Az adagolás: 300 gramm gm liszthez 1 teáskanál útifű kell és 50 grammal több folyadék.
  • Fagyasztóban, zacskóba téve. Felengedés után kissé pirítsd meg.

TAM

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük