Így lesz erős, szép a köröm - Hatékony, egyszerű tippek

Így lesz erős, szép a köröm – Hatékony, egyszerű tippek

Így lesz egészséges, erős, szép a köröm – Hatékony, egyszerű tippek. Hogyan varázsold szebbé a körmeidet? Otthon is megvalósítható a tökéletes manikűr, ha a különböző körömproblémákat megfelelően kezeled.

Íme néhány hasznos tipp az erős és egészséges köröm megőrzése érdekében!

Így lesz erős, szép a köröm - Hatékony, egyszerű tippek
  • Ha a köröm nem beszakad, hanem elpattan, az általában azért van, mert túl száraz.

Egy jó körömolaj azonban, amelyet naponta alkalmazunk, óriási segítséget jelent.

Az olaj tartalmazzon jojoba- vagy avokádóolajat, mert ezek mélyen  be tudnak hatolni a körömrétegekbe. A körmök általában 18% vizet tartalmaznak, és ha 16% alá csökken, kiszáradhatnak és hajlamosak töredezni, ezért fontos, hogy maradjanak hidratáltak. Emellett növeld a cinkbevitelt is – ez szükséges az egészséges körömnövekedéshez. A tökmag és a lencse jó források.

  • Töredező, hámló köröm

Csinálj hetente egy mini otthoni manikűrt. Vigyél fel olajat minden körömre és a környező bőrre, majd távolítsd el a köröm szélét egy nagyon finom körömreszelővel – ez olyan, mint a töredezett hajvégek levágása, de a körmök heti rendszerességű odafigyelést igényelnek. Így a köröm hámló része végül lenő. Háztartási munkák végzésekor feltétlenül viselj kesztyűt, mert a víz beszivárog a hámló rétegek közé, és ez nehezíti regenerálódást.  Egy kis átlátszó körömlakk ellenben segíti a körmök védelmét.

  • Vékony vagy puha körmök

Ha a körmeid puhák és könnyen hajlanak, győződj meg róla, hogy elegendő fehérjét és A-vitamint viszel-e be (a zöld és narancssárga zöldségekben található). Szedjél  D-vitamint, amely támogatja a kalcium felszívódását, ami az erős körmökhöz szükséges. A körmök polírozását azonban kerüld.

  • Elszíneződött köröm

Ha az elszíneződés minden ismert ok nélkül következik be, akkor ajánlott felkeresni a háziorvost, hogy esteleg fertőzésről van-e szó. Ha körömlakk, hajfesték vagy hasonló okozza, az elszíneződés csak felületes lesz, és egy nagyon enyhe, csiszolás eltávolítja. Ne áztasd citromos vízben, ahogy néha javasolják – ez nem javítja a körömlemezek minőségét!

  • Fájó körömágy

A körmök körül kiálló bőrdarabok gyakoriak. A jó hír az, hogy egy otthoni manikűr könnyedén orvosolja őket. Óvatosan el tudod távolítani őket éles kutikula fogóval.  A megrepedt kutikulát kezeld olajjal, ám ha a bőr kipirosodik, begyullad, viszket vagy hámlik, vagy ha a köröm elválik a körömágytól, kérd szakember tanácsát. Ez általában egy körömtermékre adott allergiás reakció lehet, így ilyen esetben nem árt felkeresni egy bőrgyógyászt.

TAM

Facebook oldal: ITT >>>

forrás: vogue

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük