Pihe-puha mézeskalács gluténmentesen

Pihe-puha mézeskalács gluténmentesen

Utolsó frissítés: 2023-11-30

Pihe-puha mézeskalács gluténmentesen. Hosszú évek óta ezt a receptet IS használjuk, ha eljön a karácsonyi készülődés ideje. Szinte egész decemberben ettől illatozik a lakásunk, a gyerekek is imádnak segédkezni, remek családi program. A recept igen egyszerű, nem kell megijedni, hiszen ahogy máskor sem, ezt sem szoktuk túl gondolni, mert nálunk az egyszerűség a cél. Advent és karácsony idején is.

Pihe-puha mézeskalács recept

gluténmentes

Mézeskalács hozzávalók

A mézeskalács alapja a gluténmentes lisztkeverék. Én nem szeretek csak rizslisztből sütögetni, ahhoz meg túl drágának tartom a különböző liszteket, hogy azok összekevergetésével kitaláljak én valami jó alapot. A jó megbízható gm lisztkeverék az alap nálunk, ami az összetevői miatt vagy a Nutri Freemix Per Pane vagy a Schar MixB.

50 dkg gluténmentes lisztkeverék

20 dkg méz
5 dkg margarin

1 evőkanál olaj

1 evőkanál zsír
2 tojás
20 dkg porcukor
1 zacskó mézes sütemény fűszerkeverék
2 csapott kk. szódabikarbóna
2 ek. tej

Díszítés:
CUKORMÁZ

https://taplalekallergiamagazin.hu/2023/11/29/muffin-alaprecept-12-gyonyoru-diszitesi-mod/

Elkészítés:

A mézet a margarinnal összekeverjük, összeolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni.

A többi hozzávalóhoz öntjük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Kinyújtjuk tetszőleges vastagságúra és különböző formákat szaggatunk belőle.

Sütőpapíros tepsire helyezzük egyesével, vagy akár egymásra helyezve is, ahogy szeretnénk.

Ha később mécsest is szeretnénk esetleg belehelyezni, akkor ezt most lyukasszuk ki, illetve ha a karácsonyfára szánjuk dísznek, akkor most kell kilyukasztani, hogy később fel tudjuk akasztani.

Előmelegített sütőbe tesszük és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt.

Hűlni hagyjuk a tésztát.

Utána díszíthetjük.

Miklós Edit

kép: Stockkép

Facebook oldal: ITT >>>

Kelt tésztákhoz alaprecept – gluténmentes>>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük