Hhot-dog házilag, gluténmentesen, gyorsan, egyszerűen – Recept.
Nagyon szeretjük a hot-dogot, hiszen ha jól megtömjük, igen laktató étel, ami ráadásul finom is. A jó hot-dog alapja a jó kifli, hiszem, hogy a legfinomabb az, amit otthon saját magad készítesz el. Ami ráadásul garantáltan gluténmentes, hiszen csak az van benne, amit beletettünk.
Nagyon egyszerű recept következik, aminek mint mindig, most is az Hot-dog recept
gluténmentes
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre langyos tej + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
+ bele gm virsli, rá mustár, ketchup, majonéz ízlés szerint és persze mehet rá saláta, hagyma is, ha szeretnéd
Az elkészítés sorban a következő:
dagasztás – 10 percig
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
formázás – tetejét lekenni olajjal
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.
TAM tipp:
- Ha laktózmentes diétát kell tartanod, használj bátran laktózmentes tejet tej helyett.
- Ha tejmentes diétát tartasz, használj tej helyett rizstejet vagy vizet.
- Ha kelesztés előtt egyesével lefagyasztod, akkor is tudsz majd friss zsemlét enni, ha nincs időd összeállítani a tésztát, formázgatni. Csak előveszed a mélyhűtőből, ráteszed egy sütőpapíros tepsire, 30 percet szobahőmérsékleten hagyod kiengedni, majd sütheted is.
Amikor kész a hot-dog kifli, vársz, amíg kihűl kicsit, mehet bele a virsli és még sütöd 2-3 percig 180 fokon
Facebook oldal: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>.
Persze az a verzió is szuper finom, mikor a főtt virslit teszed bele a kész, még meleg hot-dog kiflibe.
Jó gluténmentes sütés-főzést kívánunk és jó étvágyat!
Miklós Edit
Facebook oldal: ITT >>>
Kelt tésztákhoz alaprecept – gluténmentes>>>