Rongyos leves – A régmúlt finomsága ma is hódít.
Rongyos leves, ami gyorsan elkészül, tápláló és nagyon finom.
Ami kell hozzá:
húsleves
vaj
tojás 3-4 darab
rizsliszt
szerecsendió
gyömbér
bors
gluténmentes zsemle + vaj
Elkészítés:
Lábosban kevés vajon kissé pirítsuk meg a vajat, majd szórjuk rá a rizslisztet és barnítsuk meg sűrű kavargatás mellett.
Mehet rá a húsleves.
Ízesítsük a fűszerekkel.
Amikor forr, üssük bele a tojásokat. Fontos, hogy nem kell felverni a tojást. Hanem azonnal a lábosba üsd bele. A tojások szét fognak foszlani és pont úgy fognak kinézni, mint a rongydarabok. Innen ered a leves neve.
A zsemlét vajban pirítsuk meg. De ezt a lépést ki is hagyhatod, ha akarod. enélkül is finom. Lehet bele tenni tésztát, vagy kevés főtt zöldbabot is akár, sőt egy kanál tejföllel is fel lehet dobni.
Bátran használd a fantáziádat.
Erre szedjük a levest.
Finom, tápláló leves.
Jó étvágyat!
Miklós Edit
Facebook oldal: ITT >>>