Friss, ropogós házi bagett - Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Friss, ropogós házi bagett – Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Utolsó frissítés: 2023-09-13

Friss, ropogós házi bagett készült ismét itthon. Mostanában triplázom az adagot, így sokkal többet le tudok sütni egyszerre.

Kb. 2 napra való mennyiséget hagyok kint, megvárom, míg kihűl és a többi bezacskózva megy a mélyhűtőbe. Így bármikor, amikor elfogy és nincs időm/kedvem/erőm újat sütni, csak kivesszük a mélyhűtőből (általában este, lefekvés előtt), kiteszem zacskóstul az asztalra egy tányérra és reggelre szépen kiolvad.

Pontosan olyan finom és pontosan olyan szuper az állaga, mintha frissen sült volna a bagett.

A rohanósabb hétköznapokon, vagy betegség esetén ez óriási segítség. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, így az egész család tudja enni.

A bagett remek önmagában, csak vajjal, vagy vagy csak lekvárral illetve hozzá rizstejjel/tejjel ki-ki diétája szerint, de szuper szendvicsnek is, illetve imádjuk melegszendvicsként, sőt karikákra vágva bundás kenyeret is szoktunk belőle készíteni. Nem utolsósorban dupla melegszendvicsként is próbáltuk, de fotót erről nem volt időm készíteni, mert a gyerekek azonnal befalták az egészet. Így ezt csak a későbbiekben tudom megmutatni nektek.

A recept a szokásos, sok éve csak ezt és csak így használom.

Jó étvágyat!

A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.

Én nem javítgatom a képeket, nem teszem extra szép háttérbe, környezetbe, ez a bagett tényleg ilyen. Mert szerintem ez a lényeg. Amilyen tényleg. Nem vonom el a figyelmet sem képszerkesztéssel, nem hosszú időn át tartó extra szép háttérben elbújó étel képek készítésével.

NEM!!!

Ez olyan, amilyen egy átlagos háziasszony konyhájában készül. Sütés után, még a sütőpapíros tepsin.

Szinte érzem az illatát…

Miklós Edit

Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük