Ez a szezámmagos, gluténmentes zsemle kellemesen ropogós lesz, de csak a külseje. A belseje ugyanis varázslatosan puha marad!
Szezámmagos zsemle – Hozzávalók
2 bögre gluténmentes lisztkeverék – Pl. Schar Mix B
1 zacskó szàrított élesztő
3 evőkanàl burgonyapehely
3 evőkanàl zsír
só ízlés szerint
1 bögre langyos víz
+ szezámmag
Elkészítés
1️⃣Kézi mixerrel dagasztjuk 10 percig.
2️⃣Letakarva kelesztjük 50 percet.
3️⃣Àtgyúrjuk olajos kézzel, zsemlét formàzunk.
4️⃣Sütőpapíros tepsire tesszük.
5️⃣Kelesztjük 30 percet.
6️⃣ Tetejét lekenjük olvasztott zsírral és meghintjük szezámmaggal.
7️⃣Majd pedig 180 fokos előmelegített sütőben 40 percet sütjük.
8️⃣Rácsra tesszük, hideg vízzel àtkenjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.
Szuper ropogós kérge lesz és csodàlatos íze.
Jó étvágyat!
A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.
Miklós Edit
Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>