Ropogós szezámmagos keksz – Gluténmentes recept.
Éppen egy gyorsan elkészíthető finomságot keresel? Íme egy remek recept, ami gluténmentes és nagyon finom az így készült keksz. Ropogós is. Szezámmagos is. Próbáld ki!
Ropogós szezámmagos keksz
gluténmentes
Hozzávalók
20 dkg vaj
1 evőkanál zsír
10 dkg sajt, reszelve
1 tojás
só
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál szezámmag
Elkészítés
Robotgéppel, kézi mixerrel összeállítjuk a tésztát. Kézzel is átgyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd téglalap alakú kiszúróval kiszúrjuk. Bármilyen más formát kialakíthatsz!
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
A lényeg, hogy stresszelj rá egy receptre sem. Csak lazán, ha túl lágy a tészta adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, lazítsd egy kis folyadékkal. Ennyi a titok.
JÓ ÉTVÁGYAT!