Szalámis pizza villámgyorsan és egyszerűen
A pizza rengeteg családban nagy sláger. Változatos, különböző feltétekkel újra és újra variálhatod, készítheted vékonyan, vastagon, töltötten is. A variációk száma szinte végtelen, így nem csoda, hogy annyian rajonganak érte.
Gluténmentes verzióban sem nehéz elkészíteni, sőt! Elképesztően egyszerű, gyorsan megvan és alig néhány alapanyag kell hozzá.
Legutóbb szalámisat készítettünk, de kicsit megfordítottuk a feltétek sorát. Eddig mindig paradicsomszósz/ketchup-szalámi-sajt volt a sorrend, de most az utolsó kettőt felcseréltük, tehát a sajtra jött a szalámi. A gyerekek szerint így sokkal „cukibb”.
Így még sosem sütöttünk, de megérte kipróbálni, nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 bögre = 225 gramm
- 1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
- 0, 5 bögre Schar Mix B
- 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
- 1 csomag szárított Budafoki élesztő
- 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
- 1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
- só ízlés szerint
Elkészítés:
KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>
Ha kipróbáltad a receptet, bátran küldd el nekünk itt vagy a Facbookon az elkészült finomságról a fotót. A beküldők között év végén kisorsolunk egy Schar Mix B lisztkeveréket! *Nem reklám, nem promóció!
Miklós Edit
Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>