Pihe-puha kakaós muffin - Szuper egyszerű gluténmentes recept

Csodálatos kakaós muffin – Pihe-puha gluténmentes édesség

Utolsó frissítés: 2023-11-21

Csodálatos kakaós muffin – Pihe-puha édesség, gluténmentes recept.

Aki gluténmentes, tejmentes diétát tart, annak sem kell lemondani a finomságokról, az alapanyagok megfelelő cseréjével már kezdődhet is a sütés. No és persze kell egy elronthatatlan recept is.

Íme a muffin, mentesen.

Ha valaki szereti a pihe-puha kakaós muffin ízét, illatát, de gluténmentes, tejmentes diétát kell tartani, akkor sem kell elkeseredni. Mindenre van megoldás és erre is létezik egy elronthatatlan recept.

Amit után bárhogy lehet variálni, játszani az ízekkel, mert megsüthetjük édesen, fahéjasan, vaníliásan, kókuszosan, krémmel vagy krém nélkül, használhatunk a tetejére olvasztott csokit is, de akár sós verzióban is elkészíthető a muffin.

Ezúttal a kakaós verziót mutatjuk be, ez tényleg elronthatatlan. Gyakran sütöm e recept alapján.

Pihe-puha kakaós muffin

gluténmentes, tejmentes

Hozzávalók:


1 bögre = 3 dl

  • 1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
  • 0, 5 bögre  Schar Mix B
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál LIGA
  • 2 kiskanál tojáspótló por
  • 1, 5 bögre meleg rizstej +  még egy kevés, ha igényli a tészta
  • fél bögre cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

Kézi mixerrel összeállítom a tésztát, kanállal formába teszem. 15 percet pihentetem. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

Pihe-puha, ellenállhatatlanul édes és finom gluténmentes, tejmentes muffin a végeredmény.

Miklós Edit

Facebook oldalunk: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

https://taplalekallergiamagazin.hu/2023/01/14/glutenmentes-fank-recept/

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük